Υποχρεωτικη η υποβολη δηλωσης κατεχομενων κυψελων απο μελισσοκομους

Προθεσμία υποβολής στις κατά τόπους ΔΑΟΚ από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 20 Οκτωβρίου

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ενημερώνει μέσω ανακοίνωσης τους ενεργούς μελισσοκόμους (κατόχους θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου ή βεβαίωσης κατοχής κυψελών) που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της περιοχής αρμοδιότητάς τους ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 7 της υπ’ αριθ. 140/106513/16-04-2021 ΥΑ, υποχρεούνται να υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση – δήλωση κατεχόμενων κυψελών από 1 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2021.

Οι μελισσοκόμοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση αυτοπροσώπως σε έντυπη μορφή στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων που υπάγονται ή ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής της Δ/νσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επισημαίνεται ότι για τους μελισσοκόμους, που δεν θα προβούν εμπρόθεσμα (έως 20 Οκτωβρίου 2021) στην υποβολή της αίτησης- δήλωσης κατεχόμενων κυψελών, προβλέπεται να επιβληθούν κυρώσεις – πρόστιμα, σύμφωνα με το άρθρο 11 της ανωτέρω ΥΑ.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων που υπάγονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.