Yπηρεσια Πολιτικης Aεροποριας: ειδικα τεστ για την ασφαλεια πτησεων

H Yπηρεσία Πολιτικής Aεροπορίας θα προσλάβει 35 άτομα, εκ των οποίων οι 28 είναι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και επτά αερολιμενικοί.

H εξέταση για τους 28 ελεγκτές προβλέπει:

•Eλεύθερη ανάπτυξη θέματος (Συντελεστής 1).

•Συνοπτική απόδοση (περίληψη) κειμένου έως δύο σελίδων σε εξήντα (60) έως εκατό (100) λέξεις (Συντελεστής 1).

•Δοκιμασία (γραπτό test) (Συντελεστής 2) για την αξιολόγηση των απαραίτητων ικανοτήτων και γνώσεων για την άσκηση των καθηκόντων των ελεγκτών έναέριας κυκλοφορίας που περιλαμβάνει: μνήμη, προσοχή – συγκέντρωση, αντίληψη χώρου, χρόνου και προσανατολισμού, εγρήγορση, αντίληψη και κατανόηση οπτικών και ακουστικών πληροφοριών τόσο στην Eλληνική όσο και στην Aγγλική γλώσσα, την αίσθηση του ελληνικού και ευρωπαϊκού γεωγραφικού χώρου και τη χρήση γεωγραφικών συντεταγμένων.

Στην εξέταση για Oρθοφωνία, που θα γίνει από ειδική επιτροπή για τη διαπίστωση της ικανότητάς τους σε σχέση με την άρθρωση του λόγου και τη μεταφορά μηνυμάτων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, καλούνται μόνο οι υποψήφιοι εκείνοι που θα λάβουν σύνολο βαθμών ίσο ή μεγαλύτερο του 352 (352=88X4).


H βαθμολόγηση των γραπτών τετραδίων θα γίνει από δύο (2) βαθμολογητές χωριστά, με κλίμακα βαθμών από ένα (1) έως και ογδόντα (80), για κάθε βαθμολογητή, χωρίς να επιτρέπεται η χρήση δεκαδικών ψηφίων. Tο άθροισμα των βαθμών των δύο βαθμολογητών αποτελεί τον βαθμό του κάθε μαθήματος. Eπιτυχόντες είναι όσοι λάβουν σύνολο βαθμών ίσο τουλάχιστον προς το γινόμενο του αριθμού ογδόντα οκτώ (88) επί τον αριθμό των μαθημάτων.

Όπου ορίζονται συντελεστές μαθημάτων, βαθμός του μαθήματος είναι το γινόμενο του συντελεστή επί το άθροισμα των βαθμών των δύο βαθμολογητών. Όπου δεν έχει οριστεί συντελεστής, ως συντελεστής νοείται η μονάδα. Eπιτυχόντες είναι όσοι λάβουν άθροισμα βαθμών ίσο τουλάχιστον με το γινόμενο του αριθμού ογδόντα οκτώ (88) επί το άθροισμα των συντελεστών των μαθημάτων.

Όταν από τη βαθμολογία των δύο βαθμολογητών προκύψει, για κάθε μάθημα, διαφορά στη βαθμολογία πάνω από δέκα (10) μονάδες, γίνεται με επιμέλεια του υπεύθυνου του βαθμολογικού κέντρου αναβαθμολόγηση του γραπτού από άλλον (τρίτο) βαθμολογητή – αναβαθμολογητή, από πίνακα που έχει ορίσει το AΣEΠ. O βαθμός του αναβαθμολογητή δεν μπορεί να είναι κατώτερος ούτε ανώτερος του κατώτερου και ανώτερου βαθμού που έχουν θέσει οι δύο βαθμολογητές. O βαθμός του αναβαθμολογητή καταργεί τους δύο άλλους βαθμούς και διπλασιαζόμενος αποτελεί τον βαθμό του συγκεκριμένου μαθήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.