ΥΠΑΑΤ: Στα 106,8 εκατ. ευρω τα εργα αγροτικης οδοποιιας

10 οι προτάσεις που εντάσσονται στην ΑΜΘ

Στα 106.881.259,33 ευρώ, θα φθάσει τελικά το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας (Δράση 4.3.4) μετά την εξασφάλιση υπερδέσμευσης ύψους 63 εκατ. ευρώ, πλέον των 43 εκατ. ευρώ που αρχικώς είχαν εγκριθεί.

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά,   του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γιώργου Στύλιου και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, εκδόθηκε στις χθες 24/08/2022, με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 5474/23-12-2021 πρόσκλησης της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, αρχικού προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ. και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Με τελευταία καταληκτική ημερομηνία 30.03.2022 υποβολής και συμπλήρωσης των αιτήσεων, η αξιολόγηση αντί των δύο ετών (που διαρκούσε συνήθως άνω των δύο ετών) ολοκληρώθηκε σε διάστημα ολιγότερο των έξι μηνών, ηλεκτρονικά και με πλήρη διαφάνεια.

Στην περιφέρεια ΑΜΘ εντάσσονται 10 προτάσεις προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ από τις 17 συνολικά που κατατέθηκαν

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του Π.Α.Α. 2014 – 2020 και στη σχετική πρόσκληση (παρ. 6.1), οι Δικαιούχοι δύναται να υποβάλλουν προσφυγή σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά (7) εργασίμων ημερών, από την επομένη ημέρα της αποστολής με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πίνακα στις Υπηρεσίες των Δικαιούχων. 

(Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφυγών ημέρα Παρασκευή  02/09/2022 ώρα 23:59:59)

Οι τυχόν προσφυγές υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Ο.Π.Σ.Α.Α. προς την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Π.Α.Α. – Μονάδα Δημοσίων Υποδομών και Παρεμβάσεων.

Με βάση το αποτέλεσμα της εξέτασης των προσφυγών θα επικαιροποιηθεί ο πίνακας αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου.

«Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών» τονίζει το ΥΠΑΑΤ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.