«Ξεπαγωνουν» οι προσληψεις μονιμων σε δημους και περιφερειες

Όπως προβλέπεται έως την 1η Ιανουαρίου 2017 οι προσλήψεις μόνιμων σε Δήμους και Περιφέρειες, στους ανταποδοτικούς τομείς, παρέμεναν «παγωμένες», αφού σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και των ΝΠΙΔ αυτών αναστέλλονται έως 31/12/2016, πλην των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα.
 
Ειδικότερα όπως είναι γνωστό με το ν.4093/2012 οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κλάδων ΥΕ και ΔΕ στους ΟΤΑ έχουν ανασταλεί έως 31.12.2016. Από την αναστολή προσλήψεων και διορισμών εξαιρούνταν οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων καθώς και των κλάδων ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ. Επίσης, εξαιρούνταν από την αναστολή και τους περιορισμούς των προσλήψεων και διορισμών όλων των κλάδων των ειδικοτήτων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, σε νησιωτικούς ΟΤΑ Α’ βαθμού».
 
Από 1ης Ιανουαρίου όμως οι προσλήψεις μόνιμων στους δήμους ανταποδοτικού χαρακτήρα «ανοίγουν». Για το τρέχον έτος ο λόγος προσλήψεων/αποχωρήσεων είχε καθοριστεί σε ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις, στο σύνολο των φορέων), ενώ για το 2017 ο λόγος θα είναι ένα προς τέσσερα και για το 2018 ένα προς τρία.

Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να στελεχωθούν με τακτικό προσωπικό νευραλγικές υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης με άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, καλούνται οι ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ αυτών να υποβάλουν τα αιτήματά τους για την πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα, οι μεν ΟΤΑ για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ.
 
Τα δε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ (ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ) για τακτικό προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Ενόψει της αναστολής το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αποστείλει σχετική εγκύκλιο στους δήμους ώστε να κάνουν τον σχετικό προγραμματισμό των θέσεων που θα ανοίξουν για συγκεκριμένες ειδικότητες.
 
Τα αιτήματα θα πρέπει να αναφέρονται σε τακτικό προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ, να είναι ιεραρχημένα ως προς το βαθμό αναγκαιότητάς τους (να τεθεί σειρά προτεραιότητας), και δεν πρέπει να περιλαμβάνουν θέσεις για την κάλυψη των οποίων έχει ήδη εκδοθεί προκήρυξη ΑΣΕΠ. Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτημάτων από τους ΟΤΑ στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει οριστεί η 31η Ιανουαρίου 2017.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.