Ξεπαγωνει η κατασκευη της γεφυρας Υψαλων-Κηπων

Διεθνή διαγωνισμό για την οριστική μελέτη προκήρυξε η Εγνατία

Διεθνή διαγωνισμό προκήρυξε η Εγνατία Οδός, για την «Εκπόνηση οριστικής μελέτης της 2ης διασυνοριακής οδικής γέφυρας στην περιοχή της συνοριακής διόδου «Κήποι – Ύψαλα – (τμήμα R15.02)», προϋπολογισμού 2.239.829,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Η γέφυρα  έχει χαρακτηριστεί ως έργο εθνικής σημασίας τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Τουρκία, καθώς θα συμβάλει δραστικά στην ομαλότερη διαχείριση της  αυξημένης κίνησης από και προς τη γείτονα χώρα, ενώ θα διευκολύνει σημαντικά και τη μεταφορά των εμπορευμάτων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το έργο παραμένει παγωμένο για χρόνια , καθώς η σχετική συμφωνία για την κατασκευή της γέφυρας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είχε υπογραφεί στις 10 Ιουνίου 2006, εξειδικεύοντας το υπόμνημα-συμφωνία που είχε υπογραφεί στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου 2004 από τους υπουργούς Μεταφορών των δύο χωρών για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Μεταφορών Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης.

Λίγο πριν τελειώσει το τρέχον έτος, η Εγνατία Οδός προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για την εκπόνηση οριστικής μελέτης για τη γέφυρα Υψάλων – Κήπων, με χρονική διάρκεια της σύμβασης τους 13 μήνες. Μάλιστα, η Εγνατία Οδός φαίνεται πως θέλει επιτάχυνση της διαδικασίας, καθώς, όπως αναφέρεται, «για την ταχύτερη, σε σχέση με τη συμβατική προθεσμία, εκπόνηση της πλήρους μελέτης, προβλέπεται πρόσθετη καταβολή (πριμ), συνολικού ύψους ένα τοις εκατό (1%) της συμβατικής αξίας, μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.