Ξεκινουν σημερα οι αιτησεις για 49 δοκιμους λιμενοφυλακες

Άρχισαν σήμερα οι αιτήσεις των υποψηφίων στο διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) 49 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων, που προκήρυξε το υπουργείο Ναυτιλίας.
 
Συγκεκριμένα, στο Λιμενικό θα προσληφθούν 36 κάτοχοι Πτυχίου ΕΠΑΛ ή Πτυχίου ΤΕΕ στην ειδικότητα Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, 9 υποψήφιοι από την κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες) και 4 ιδιώτες (απόφοιτοι Λυκείου) που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. Ο φετινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή συμβούλων του ΑΣΕΠ, αλλά και καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά στην Επιτροπή Εξετάσεων και στις αθλητικές δοκιμασίες.
 
Υπενθυμίζεται πως οι συμμετέχοντες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, αθλητικές δοκιμασίες και γραπτή εξέταση (με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών) στα μαθήματα: Στοιχεία Ναυτικού Δικαίου και Εξέταση στις Λεκτικές Δεξιότητες και στην Κατανόηση Κειμένου. 

Τα προσόντα

Οι υποψήφιοι πρέπει μεταξύ άλλων:
• Να είναι Έλληνες πολίτες.
• Να μην έχουν υπερβεί το 27ο έτος της ηλικίας τους.
• Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τύπου Λυκείου), με ελάχιστο όριο γενικού βαθμού απολυτηρίου το δέκα (10).
• Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας.
• Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ.
• Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ. αμφότεροι χωρίς υποδήματα.

Info
Όσοι υποψήφιοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 17 Φεβρουαρίου στη διεύθυνση: Διαγωνισμός Κατάταξης Δόκιμων Λιμενοφυλάκων 2015, Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης, Σχολή Λιμενοφυλάκων, Τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, Τ.Κ. 18510.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.