Ξεκινουν οι εργασιες στο δρομο Κοπτερου -Ιασμου

Θα γίνει ανακατασκευή της επαρχιακής οδού σε μήκος 4,5 χιλιομέτρων, με πλήρη αποξήλωση του παλιού δρόμου και κατασκευή νέου

Ξεκινά η ανακατασκευή της επαρχιακής οδού Ν. Ροδόπης, στο τμήμα από Κοπτερό έως Ίασμο , μήκους 4,5 χιλιομέτρων, με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΠΑΜΘ και του αναδόχου του έργου, την ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ.

Η αρχική εκτιμώμενη συνολική αξία της σύμβασης ήταν στα 4.633.999 ευρώ και η χαμηλότερη προσφορά ήταν στα 4.578.686 ευρώ, με το έργο να αφορά τη βελτίωση – ανακατασκευή του τμήματος από τον οικισμό Κοπτερού έως τον οικισμό Ιάσμου, της Επαρχιακής οδού «όρια Νομού Ξάνθης – Αμαξάδες – Ίασμος – Κομοτηνή».

Απαραίτητες οι παρεμβάσεις σε όλη την επαρχιακή οδό

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί το πρώτο βήμα του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αναβάθμιση-ανακατασκευή του εν λόγω οδικού άξονα που ξεκινάει από τον κόμβο στο 3ο χλμ δυτικά της Κομοτηνής και καταλήγει, μετά τους Αμαξάδες, στα όρια με τον Νομό Ξάνθης.

Το έργο στοχεύει στο πιο προβληματικό τμήμα της οδού (από Κοπτερό έως Ίασμο), μήκους 4,5 χλμ, όπου υπάρχουν από την μία μεριά κλειστές και επικίνδυνες στροφές, ενώ από την άλλη πλήττεται από τις υπερχειλίσεις των μικρορεμάτων της περιοχής στις περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.

Τι εργασίες θα γίνουν

Η βελτίωση περιλαμβάνει διάφορες μεθόδους επέμβασης και λύσεις αναλόγως του τμήματος αναφοράς.

Αυτές αφορούν την διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού, τη βελτίωση οριζοντιογραφικών και μηκοτομικών χαρακτηριστικών, την αύξηση της ασφαλείας της οδού, αλλά και περιβαλλοντικές ρυθμίσεις και σε μία σειρά λοιπών βελτιώσεων.

Στο σύνολο της οδού, εκτός των οικισμών, θα κατασκευασθεί νέα οδοστρωσία με αποξήλωση της παλιάς.

Περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή είκοσι εγκάρσιων μικρών τεχνικών, και έξι τεχνικών έργων απορροής επί της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης (τμήμα Ίασμος – Κοπτερό)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.