Ξεκινησε τη λειτουργια της η Παραλληλη Λαικη του Δημου Κομοτηνης

Το Σάββατο 17 Απριλίου για τους πωλητές τροφίμων, ενώ αναμένεται ανάλογη κίνηση για τους πωλητές βιομηχανικών προϊόντων

Με επιτυχία λειτούργησε η παράλληλη Λαϊκή Αγορά της Κομοτηνής, το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους πωλητές να μπορέσουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους.

Να θυμίσουμε πως οι Δημοτικές Αγορές, που σταμάτησαν στην αρχή της πανδημίας, ξεκίνησαν να λειτουργούν ξανά με πολλούς περιορισμούς, μεταξύ των οποίων ήταν και η τήρηση των αποστάσεων, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των πωλητών προϊόντων γης και θάλασσας στο μισό, και να διαθέτουν τα προϊόντα τους εκ περιτροπής.

Δεδομένης όμως της κατάστασης, και το γεγονός ότι τα προϊόντα αυτά είναι ευπαθή και δεν μπορούν να περιμένουν δύο εβδομάδες, δινόταν η δυνατότητα στους Δήμους να προχωρήσουν στη λειτουργία παράλληλης αγοράς, στην οποία θα μπορούσαν να εγκατασταθούν οι υπόλοιποι πωλητές.

Λειτούργησε κανονικά η παράλληλη λαϊκή το Σάββατο

Αυτό αποτελούσε και πάγιο αίτημα των πωλητών των λαϊκών αγορών και στην περιοχή μας, εδώ και αρκετούς μήνες, μιας και οι περιορισμοί λόγω πανδημίας συνεχίζονται.

Τελικά ο Δήμος Κομοτηνής προχώρησε στη λειτουργία της παράλληλης αγοράς, στους χώρους ουσιαστικά στα πάρκινγκ πίσω από τα σκίαστρα που έχουν στηθεί στο δρόμο.

Υπό κανονικές συνθήκες οι πωλητές της λαϊκής πάρκαραν εκεί τα φορτηγά τους, όμως ελέω κορωνοϊού, αυτές «άνοιξαν» για τους συναδέρφους τους, που έστησαν τους πάγκους τους στο χώρο.

Αρκετός κόσμος, τηρώντας όμως τα μέτρα ασφαλείας, βρέθηκε στο χώρο τόσο της κανονικής, όσο και της παράλληλης λαϊκής

Τόσο πωλητές, όσο και οι επισκέπτες της λαϊκής αγοράς φάνηκε να είναι ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, παρόλο που φαίνεται ότι θα πάρει λίγο χρόνο σε όλους να συνηθίσουν την καινούρια χωροθέτηση.

Και οι κάτοικοι της Κομοτηνής που επισκέφτηκαν τη λαϊκή το Σάββατο ήταν αρκετοί, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, όμως γινόταν προσπάθεια να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας.

Η παράλληλη αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί κάθε Σάββατο, ενώ πρόθεση του Δήμου είναι να λειτουργήσει από το επόμενο Σάββατο και παράλληλη αγορά για τους πωλητές βιομηχανικών ειδών, οι οποίοι επίσης έχουν πληγεί από την πανδημία, και είχαν μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός λαϊκών αγορών, και περιμένουν αυξημένο ενδιαφέρον ενόψει και του Πάσχα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.