Ξεκινησε η ερευνα αγορας για τα πασχαλινα ειδη στην αγορα της Κομοτηνης

Αρκετές ώρες στην διάθεσή τους για την κάλυψη κάθε ανάγκης τους θα έχουν μέσα από το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων οι καταναλωτές

Έτοιμοι να υποδεχτούν και να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό της περιοχής αλλά και ενδεχόμενους επισκέπτες είναι οι επαγγελματίες της πόλης μας, σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Κομοτηνής κ.Κική Κωνσταντινίδου.

Η κ.Κωνσταντινίδου μίλησε το πρωί της Τετάρτης, 24 Απριλίου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» με την αφορμή της έναρξης του φετινού Πασχαλινού ωραρίου που τυπικά τίθεται σε εφαρμογή από το προσεχές Σάββατο, 27 Απριλίου, ουσιαστικά από σήμερα Πέμπτη, μιας και τα καταστήματα της Κομοτηνής είναι ανοιχτά και απόγευμα, δηλώνοντας την ετοιμότητα των συναδέλφων τους να καλύψουν κάθε μικρή ή μεγαλύτερη ανάγκη που μπορεί να προκύψει τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και την ανυπομονησία τους δεδομένου ότι κάθε εορταστική περίοδος φέρνει κίνηση στην αγορά.

Το ωράριο των καταστημάτων

Στο πλαίσιο μάλιστα του φετινού εορταστικού ωραρίου τα καταστήματα της Κομοτηνής θα μπορούν να είναι ανοιχτά και την προσεχή Κυριακή των Βαΐων, από τις 11 το πρωί έως τις 15:00, ενώ ακολούθως από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη προβλέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων πρωινές και απογευματινές ώρες.

Την Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν από τη 13:00 έως και τις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο, από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ ακολουθεί τριήμερο ξεκούρασης, μιας και η πρώτη εργάσιμη μετά το πέρας των εορτών, ήτοι η Τρίτη, 7 Μαΐου είναι και επισήμως αργία, λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς που συμπίπτει φέτος με την Μεγάλη Τετάρτη.

Ενισχύουν την ψυχολογία των καταναλωτών τα μέτρα της κυβέρνησης

Ερωτηθείσα σχετικά η κ.Κωνσταντινίδου μετέφερε τις προσδοκίες των συναδέλφων της για μεγαλύτερη κίνηση κατά την εορταστική περίοδο, τονίζοντας πως οι περισσότερες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων συνεπάγονται σε περισσότερη κούραση και έξοδα, τα οποία ωστόσο επιθυμούν να ισοσταθμίσουν με την κίνηση που θα υπάρξει. Μέτρα όπως το Καλάθι του Νοικοκυριού και του Νονού, που τέθηκαν χθες σε εφαρμογή, όπως τόνισε δημιουργούν άλλη ψυχολογία στο καταναλωτικό κοινό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συμβάλλουν και αυτά στην ενίσχυση της κίνησης. Κίνηση η οποία παραδοσιακά ενισχύεται ωστόσο τις ημέρες αυτές όπως ανέφερε από τα ήθη και τα έθιμα των ημερών, αλλά και τις άτυπες «παραδόσεις» που φέρουν τα παιδιά σε πρωταγωνιστές των ημερών, όπως και το πασχαλινό τραπέζι.

Κατά την ίδια ωστόσο η έρευνα αγοράς για αμφότερα, τόσο δηλαδή για το πασχαλινό τραπέζι όσο και για τα δώρα, έχει ξεκινήσει, με τις αγορές να αναμένονται τις τελευταίες ημέρες.

Αισιοδοξία για τον «δραστήριο» Μάιο

Οι επαγγελματίες δηλώνουν έτοιμοι, και με νέα προϊόντα, δεδομένου ότι ο καλός καιρός έφερε νωρίτερα την «πρεμιέρα» και των ανοιξιάτικων ειδών. Η αισιοδοξία από πλευράς των επαγγελματιών αναμένεται να συνεχιστεί όπως εξήγησε η ίδια καθ’ όλη την διάρκεια του Μαΐου, δεδομένου ότι λόγω και των Ελευθερίων, είναι μήνας κίνησης στην πόλη.

«Κάθε τι που γίνεται και το οποίο φέρνει κόσμο στην πόλη είναι κάτι θεμιτό και το έχουμε ανάγκη ως αγορά» ανέφερε για να τονίσει πως «όλες οι εκδηλώσεις είτε εορταστικές είτε εθιμικές βοηθούν, γιατί οι επισκέπτες γνωρίζουν την πόλη μας και την αγορά της. Μπορεί να μην ψωνίζουν απευθείας, ωστόσο μπαίνουν στα καταστήματά μας, ρωτούν και επιστρέφουν, γεγονός σημαντικό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.