Ξεκινησε η διαδικασια πωλησης της ΔΕΠΑ Υποδομων

Εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το ΤΑΙΠΕΔ

Την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της «ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ» ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, που θα προχωρήσει από κοινού τη διαδικασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια.
 
Πρόκειται για μια εταιρεία που θα δημιουργηθεί μετά τη μερική διάσπαση του κλάδου των υποδομών της ΔΕΠΑ.

Ίδια συμμετοχή

Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και τα Ελληνικά Πετρέλαια το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ.
Τα ίδια ποσοστά θα διατηρηθούν και στην «ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ», μετά τη μερική διάσπασή της, ενώ οι δύο μέτοχοι έχουν συμφωνήσει να ενεργήσουν ως από κοινού πωλητές.

Η διαγωνιστική διαδικασία

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διαδικασίας, οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν προθεσμία για να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 14 Φεβρουαρίου 2020.
 
Ειδικότερα, η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: η α’ φάση – προεπιλογής και η β’ φάση – υποβολής δεσμευτικών προσφορών.
 
Στην α’ φάση το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τους επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης, στις 14 Φεβρουαρίου 2020.
 
Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής (προεπιλεγέντες) θα κληθούν να συμμετάσχουν στη β’ φάση, όπου θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό σχετικά με τη ΔΕΠΑ Υποδομών μέσω εικονικής αίθουσας τεκμηρίωσης (Virtual Data Room – VDR), και στη συνέχεια θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΠΑ Υποδομών

Οι δύο μέτοχοι της ΔΕΠΑ έχουν αποφασίσει και τι θα «μεταφερθεί» στη νέα εταιρεία.
 
Όπως έγινε γνωστό, το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΠΑ Υποδομών θα περιλαμβάνει:
 
• 100% του μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρία διαχείρισης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου Αττικής (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ – ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ), 51% του μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρία διαχείρισης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΕ – ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΕ) και 100% του μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρία διαχείρισης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου λοιπής Ελλάδας (ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕ – ΔΕΔΑ ΑΕ),
• η κυριότητα της ΔΕΠΑ Α.Ε. επί των παγίων των δικτύων διανομής,
• το δίκτυο οπτικών ινών που ανήκει στην κυριότητα της ΔΕΠΑ Α.Ε.,
• τα δικαιώματα και υποχρεώσεις της ΔΕΠΑ Α.Ε. αναφορικά με την ανάπτυξη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων υποδομής δικτύων διανομής συμπεριλαμβανομένων έργων υποδομής συμπιεσμένου φυσικού αερίου ή μικρής κλίμακας ΥΦΑ, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της εταιρείας σε διεθνή έργα, όπως δεσμεύσεις ποσοτήτων στο διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) ή στο πλωτό τερματικό αεριοποίησης ΥΦΑ (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.