Ξεκινησε η απεργια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με κινδυνο για διακοπες ρευματος

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχώρησε από τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά και το αδιέξοδο που προέκυψε στη συνάντηση της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Όσον αφορά στον κίνδυνο διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκ περιτροπής περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα, πάντως, με τη ΔΕΗ, οι διακοπές θα είναι προγραμματισμένες και θα ανακοινώνονται εγκαίρως. Το πρόγραμμα των περικοπών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν, επίσης, να ενημερώνονται από ειδική τηλεφωνική γραμμή (210 – 9298100). Εάν χρειαστεί, επίσης, η ΔΕΗ είναι έτοιμη να κάνει και εισαγωγές ρεύματος.
«Διακοπές ρεύματος θα υπάρξουν» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Κ.Κουτσοδήμος, αντιπρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τονίζοντας ότι θα γίνουν εισαγωγές ρεύματος από διπλανές χώρες για να μην υπάρξει πρόβλημα.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση με την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί και «αυτό είναι τραγικό», όπως είπε. «Θα μας χρεώσουν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας, θα μας χρεώσουν και ως σαμποτέρ του τουρισμού» είπε ο κ.Κουτσοδήμας.

Η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από τι 12 έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 8 έως τις 10:30 το βράδυ.
Λόγω της απεργίας έχουν τεθεί μέχρι στιγμής εκτός λειτουργίας δέκα μεγάλες και μικρές θερμοηλεκτικές μονάδες, ενώ άλλες επτά ισχύος 1.000 μεγαβάτ ήταν εκτός με βάση τον προγραμματισμό της αγοράς κατά την έναρξη της απεργίας και παραμένουν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η ΓΕΝΟΠ διεκδικεί την απόσυρση της διάταξης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Χωρίς αποτέλεσμα είχε λήξει το Σάββατο αντίστοιχη συνάντηση της της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Τις συναντήσεις με τους νέους υπουργούς ζήτησε η ΓΕΝΟΠ την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια, όπως ανέφερε, να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Νίκος Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να υπάρξει μπλακ-άουτ, παραδέχτηκε όμως ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση λόγω της κινητοποίησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.