Ξεκινησαν οι ενδιαμεσες φθινοπωρινες εκπτωσεις

Σε αναμονή για την παύση της θεσμοθέτησής του τελεί ο εμπορικός κόσμος της χώρας

Κ. Κωνσταντινίδου: «Να μπούμε επιτέλους σε μια ομαλότητα∙ οι δύο μεγάλες εκπτωτικές περίοδοι, του καλοκαιριού και του χειμώνα, είναι υπέρ αρκετές»

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.

Σε ενημέρωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής τονίζει προς τους καταστηματάρχες πως κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στο διάστημα αυτό παρέχεται από το νόμο (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994) η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της περιόδου, που φέτος συμπίπτει με την 7η Νοεμβρίου. Το ωράριο που προτείνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο, στα καταστήματα-μέλη του, τα οποία επιθυμούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 είναι 11:00-15:00.

«Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δημιουργούν σύγχυση στην αγορά»

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου επανέλαβε την πάγια θέση τόσο κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές καθώς «δεν δίνουν κάτι περισσότερο στους επαγγελματίες να είναι ανοιχτά, αλλά δεν δίνουν κάτι παραπάνω και στους καταναλωτές», όσο και των ενδιάμεσων εκπτώσεων καθώς «δημιουργούν μια σύγχυση στην αγορά».

«Σαν σύλλογος αλλά και σαν ΕΣΕΕ είμαστε κατά αυτών των εκπτώσεων, και μέσα στο ’21 περιμέναμε και την κατάργηση του θεσμού, όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί από κυβερνητικά στελέχη» είπε η κ. Κωνσταντινίδου συμπληρώνοντας πως ουσιαστικά όλος ο Νοέμβριος είναι εκπτωτικός μήνας καθώς πέραν από τις δεκαπενθήμερες ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου υπάρχουν και οι προωθητικές ενέργειες της της Black Friday και της Cyber Monday. Γεγονός αρνητικό για τον εμπορικό κόσμο καθώς παίρνει πολύ μεγάλο μερίδιο από τη χριστουγεννιάτικη αγορά. «Σαν Εμπορικός Σύλλογος αλλά και σαν ΕΣΕ το έχουμε πει πολλές φορές ότι θέλουμε να μπούμε σε μια ομαλότητα, όσον αφορά την αγορά και όσον αφορά τον εκπτωσιακό νόμο και τον νόμο των προσφορών. Οι δύο μεγάλες εκπτωτικές περίοδοι που υπάρχουν, του καλοκαιριού και του χειμώνα, είναι υπέρ αρκετές για να μπορέσουν και τα καταστήματα, αλλά και οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους. Τα μεν καταστήματα να μπορέσουν να δώσουν τα προϊόντα της προηγούμενης σαιζόν σε πολύ καλές τιμές και προσφορές και οι δε καταναλωτές να αξιοποιήσουν όλες αυτές τις τιμές και όλες αυτές τις προσφορές που υπάρχουν εντός των καταστημάτων τους» είπε συγκεκριμένα η κ. Κωνσταντινίδου.

Κλείνοντας η ίδια ωστόσο υπογράμμισε πως «τα μαγαζιά της Κομοτηνής είναι έτοιμα, είναι γεμάτα από προϊόντα τα οποία προσφέρονται σε καλύτερες τιμές» προτρέποντας τους καταναλωτές «να ξεκινήσουν την έρευνα αγοράς από τα καταστήματά μας, από τα προϊόντα τα τοπικά τα οποία έχουμε, να υποστηρίξουμε την αγορά μας, τα μαγαζιά μας και τα τοπικά μας προϊόντα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.