Ξεκινησαν οι αιτησεις για 650 Πυροσβεστες

Προθεσμία μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 650 Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων επταετούς (7ετους) θητείας (Π.Δ.Ε.) στο Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου από τις 08:00 έως τις 20:00  (μη συμπεριλαμβανομένων αργιών και Σαββατοκύριακου).

Υποβολή αιτήσεων Δικαιολογητικών

1. Οι υποψήφιοι του διαγωνισμού εκτυπώνουν από εξωτερικό υπερσύνδεσμο (link) της ιστοσελίδας του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr την αίτηση συμμετοχής του διαγωνισμού, τη συμπληρώνουν και την υποβάλλουν υποχρεωτικά, μαζί με τα απαιτούμενα και τα κατά περίπτωση πρόσθετα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. (Το νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο θα πρέπει να έχει μαζί του και να καταθέσει τη νόμιμη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια Υπηρεσία ή Αρχή, καθώς και φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του Ταυτότητας, μαζί με τα δικαιολογητικά του υποψηφίου. Παρατίθεται υπόδειγμα εξουσιοδότησης στη δημοσίευση της παρούσας. Γίνεται δεκτή εξουσιοδότηση της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

2. Οι  υποψήφιοι  συμπληρώνουν  και  υποβάλλουν  την  αίτηση  συμμετοχής  στο διαγωνισμό  με  τα απαιτούμενα  και  τυχόν  πρόσθετα  δικαιολογητικά στις  Διοικήσεις Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) ή στις Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΔΙ.Π.Υ.) Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής  και  Δυτικής  Αττικής  του  τόπου  κατοικίας ή  διαμονής  τους  (οι  διευθύνσεις  των  οποίων  περιλαμβάνονται  σε εξωτερικό υπερσύνδεσμο (link) στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr, στη δημοσίευση  της  παρούσης).

3. Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά ή κατατίθεται εκπρόθεσμα ή σε περίπτωση που κατατεθεί εκπροθέσμως κάποιο εκ των απαιτούμενων δικαιολογητικών της παρούσας προκήρυξης, δε γίνεται δεκτή, θεωρείται ως ουδέποτε υποβληθείσα και δε λαμβάνεται υπόψη για το διαγωνισμό. Η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει αποκλεισμό από το διαγωνισμό και τις προβλεπόμενες  ποινικές κυρώσεις.

4. Οι υποψήφιοι, προσερχόμενοι ενώπιον κάθε Επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος, σε όλες τις προβλεπόμενες από την παρούσα διαδικασίες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο ταυτότητάς τους. Όσοι δε  φέρουν  δελτίο  ταυτότητας,  δε  θα γίνονται  δεκτοί  και  δε  θα  τους  επιτρέπεται  η  είσοδος  στους  χώρους  διεξαγωγής  των διαδικασιών.  Ελλείψει  αυτής,  προσκομίζεται  φωτοαντίγραφο  βεβαίωσης  της  αρμόδιας αρχής  ή  των  κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου, στις οποίες αναφέρονται ο αριθμός διαβατηρίου και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου – υποψηφίου ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα ή φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης. Αν δεν προκύπτει από τα ως άνω έγγραφα η ημερομηνία γέννησης, προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση γέννησης.

5. Οι Επιτροπές Παραλαβής Δικαιολογητικών ελέγχουν την εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, καθώς και την ακρίβεια, πληρότητα και τη σύνταξη αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος και τις σχετικές διαταγές και οδηγίες. Εισάγουν τα στοιχεία των υποψηφίων σε σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή.

6. Οι Επιτροπές επιστρέφουν αιτιολογημένα, χωρίς άλλη διατύπωση, με αποδεικτικό, τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν οι υποψήφιοι σε περιπτώσεις που δεν είναι αληθή/ορθά, δεν είναι πλήρη, δε συμφωνούν με όσα έχουν αναφερθεί στην κατατεθείσα αίτηση.

7. Μετά  το  πέρας  της  υποβολής  των  αιτήσεων  και  των  συνημμένων  δικαιολογητικών, η  Επιτροπή  Διενέργειας Διαγωνισμού παραλαμβάνει και ελέγχει την ακρίβεια, την πληρότητα, τη σύνταξη και την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων και των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών, που υποβάλλονται από τους υποψήφιους, και συντάσσει κατά φθίνουσα σειρά μορίων, προσωρινούς πίνακες υποψηφίων που πληρούν και προσωρινούς πίνακες υποψηφίων που δεν πληρούν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, ανά ειδικότητα, για συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ).

Οι πίνακες αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr και οι υποψήφιοι ενημερώνονται με δική τους ευθύνη. Στους πίνακες,  δεν αναγράφονται  τα ονοματεπώνυμα  των  υποψηφίων,  αλλά  οι  αριθμοί  αίτησης  αυτών, στον τρέχοντα διαγωνισμό.

8. Στον  πίνακα  των  υποψηφίων που δεν πληρούν τα εν λόγω προσόντα και προϋποθέσεις  πρέπει  να  αναγράφεται σε κάθε υποψήφιο  ποιες  ακριβώς ελλείψεις ή σφάλματα  διαπιστώθηκαν.

Info

Αναλυτικά η προκήρυξη και τα συνοδευτικά έγγραφά βρίσκονται εδώ:

https://www.fireservice.gr/el_GR/-/prokeryxe-panelleniou-diagonismou-gia-ten-proslepse-exakosion-penenta-650-pyrosbeston-dasikon-epicheireseon-eptaetous-7etous-theteias-p-d-e-sto-pyrosb

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.