Ξεκιναει 2ος κυκλος για το προγραμμα καταρτισης και πιστοποιησης εργαζομενων στον Ιδιωτικο Τομεα

Από τον Οκτώβριο

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σχεδιάζει να προβεί τον Οκτώβριο στην έκδοση β' κύκλου πρόσκλησης για την «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα».
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο προχωράει σε αυτή την απόφαση λόγω της ιδιαίτερα υψηλής ανταπόκρισης των δυνητικών δικαιούχων και κατ' επέκταση του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής στην πρόσκληση 024 με τίτλο «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα».
 
Στόχος των προγραμμάτων κατάρτισης είναι οι ωφελούμενοι (εργαζόμενοι) να αποκτήσουν πρόσθετες- της άσκησης του επαγγέλματός τους- γνώσεις, δεξιότητες που θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας.
 
Η συμμετοχή στις εξετάσεις για τη λήψη πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων είναι υποχρεωτική και αναμένεται να συμβάλει θετικά στην ενίσχυση της απασχόλησης.
 
Το πρόγραμμα θα προβλέπει:

-Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε επιλεγμένες ειδικότητες βάσει διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας και ειδικότερα βάσει των αναγκών για ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και επίκαιρων γνώσεων.
-Παροχή κατάρτισης με βάση τα ως άνω προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης
-Πιστοποίηση αποκτηθέντων προσόντων /δεξιοτήτων από τα ως άνω προγράμματα, μέσω αξιολόγησης των γνώσεων και της ικανότητάς τους από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.