Ξεχαστε μειωση ΦΠΑ στα καυσιμα λεει η κυβερνηση και καλυπτει Σκυλακακη

«Δεν θα αφήσουμε κανένα μόνο και απροστάτευτο απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων».

«Όχι» σε μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα λέει η κυβέρνηση εκτιμώντας ότι θα έθετε σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, χωρίς όμως να δημιουργήσει προβλήματα στη δημοσιονομική ισορροπία.

Κάλυψε δε απόλυτα τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη για τη δήλωση του πως δεν μπορεί να μειωθεί ο ΦΠΑ στα καύσιμα, γιατί οι φτωχοί δεν έχουν ΙΧ.

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι: «Ο ειδικός φόρος στα καύσιμα αποτελεί ένα μεγάλο έσοδο του προϋπολογισμού, άρα μοιραία θα δημιουργούσε κίνδυνο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Μπαίνει και η παράμετρος εάν ένα μέτρο με τόσο μεγάλο κόστος δημοσιονομικό θα βοηθούσε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Αυτό είπε ο κ. Σκυλακάκης».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πάντως εν τω μεταξύ είχε αδειάσει τον κ. Σκυλακάκη εμμέσως πλην σαφώς, σχολιάζοντας στο ραδιόφωνο του Alpha «Είναι γεγονός ότι υπάρχει ακρίβεια. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν είναι μεγάλο το κόστος, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν επιβαρύνονται τα νοικοκυριά. Προφανώς και λαϊκές οικογένειες έχουν αυτοκίνητο».

Ο κ. Σταϊκούρας φέρεται άλλωστε να μην έχει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος έχει αναλάβει μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων ως προς τα δημοσιονομικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας που πλήττεται από την αύξηση της τιμής των καυσίμων και την ακρίβεια, επισημαίνοντας ότι έρχεται το Μάιο νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ότι θα ανακοινωθούν σύντομα και μέτρα στήριξης των αγροτών, ότι ήδη έχει διπλασιαστεί το επίδομα θέρμανσης και δήλωσε «Δεν θα αφήσουμε κανένα μόνο και απροστάτευτο απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.