Ξαναεπιασαν δουλεια οι περισσοτεροι εργαζομενοι της Αlfa Beta Roto

Ένα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 22ας Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Αlfa Beta Roto στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, η είδηση της επαναλειτουργίας του έρχεται να προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας στις δύσκολες εποχές, που βιώνει σήμερα η κοινωνία. Θυμίζουμε ότι αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν να χάσει τη ζωή του ένας 31χρονος εργαζόμενος, αλλά και να απειληθούν από τη μάστιγα της ανεργίας περί τους 160 συμπολίτες μας. Η μεγάλη φωτιά είχε αφήσει πίσω της μόνο αποκαΐδια στο μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, πράγμα που εξανέμιζε και τις όποιες ελπίδες των εργαζομένων ότι μπορεί να συνεχίσουν να εργάζονται και να εξασφαλίζουν το προς το ζην για της οικογένειές τους.

Όμως η ελπίδα φαίνεται ότι ξαναγεννιέται από την τέφρα, που άφησε πίσω η πύρινη καταστροφή, και η αισιοδοξία επανέρχεται τόσο στους εργαζομένους, που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους ξαναέπιασαν δουλειά, αλλά και στη διοίκηση της εταιρίας, που δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα, οι εργασίες της επιχείρησης εδώ και λίγες ημέρες έχουν μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «ΜΑΚ-ΠΛΑΣΤ Χατζόπουλος ΑΒΕΕ», που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της καταστροφής. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολείται πλέον ο μεγαλύτερος όγκος των εργαζομένων της Αlfa Beta Roto, ενώ ένα ποσοστό αυτών έχει κατευθυνθεί σταδιακά, αρχής γενομένης 5 μέρες μετά την καταστροφή, σε εργοστάσια της εταιρίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στο εργοστάσιο «Πρίσμα», που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και ανήκει επίσης στην ίδια εταιρία.

Σε εκκρεμότητα οι τύχες 35 εργαζόμενων, άμεσα η αποκατάσταση των 15 εξ αυτών

Κατά το διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Beta Roto, κ. Χρήστο Αργυρόπουλο, για περίπου 35 εργαζομένους δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η κατά παρόμοιο τρόπο απορρόφησή τους σε άλλα εργοστάσια, αλλά προς αυτόν το σκοπό κατευθύνονται οι ενέργειες της διοίκησης και υπάρχει αισιοδοξία ότι στο άμεσο μέλλον θα εξελιχτεί θετικά και αυτή η προσπάθεια. Μάλιστα, για 15 επιπλέον εργαζομένους η αποκατάστασή τους είναι θέμα ημερών, με το ζήτημα να παραμένει σε εκκρεμότητα για τους υπόλοιπους 20.

Αδιάλειπτη κάλυψη των μισθολογικών των εργαζομένων, από την καταστροφή μέχρι σήμερα

Επιπλέον, ο κ. Αργυρόπουλος υπογράμμισε ότι η εταιρία αμέσως μετά την καταστροφή έδρασε με τέτοιον τρόπο, ώστε να αμβλύνει κατά το δυνατό περισσότερο τις δυσμενείς για τους εργαζομένους συνέπειες. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά το μεσοδιάστημα, από την ημέρα της καταστροφής μέχρι σήμερα, καλύπτει κανονικά τις μισθολογικές της υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους, ακόμα και προς εκείνους, που δεν καθίστατο δυνατό να εργαστούν. Επίσης, για τους εναπομείναντες, που δεν έχει ακόμα εξευρεθεί λύση για το μέλλον τους, η εταιρία θα τους αποδίδει το 50% των αποδοχών τους, μέχρι να επιτευχθεί μια οριστική λύση.

«Παρά τις δυσκολίες, θα επαναλειτουργήσουμε το εργοστάσιο στον ίδιο χώρο»

Τέλος, ο κ. Αργυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι πρώτιστος στόχος της εταιρίας είναι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στον ίδιο χώρο και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται με τις ενέργειές της, παρά την οικονομικά δύσκολη εποχή, που διανύουμε, και παρότι η πολιτεία καθίσταται υπερήμερη στις οφειλές της προς την εταιρία, που ανέρχονται στα 2,8 εκατ. ευρώ, από επιστροφές ΦΠΑ, επιδοτήσεις για προηγούμενες επενδύσεις, καθώς και από το 12%. Δεν παρέλειψε, επίσης, να εξάρει τη στάση των εργαζομένων και την αλληλεγγύη, που επέδειξαν τόσο μεταξύ τους, όσο και προς την διοίκηση της εταιρίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.