Ξανα στα δικαστηρια για τη ΔΕΣΜΟΣ η Περιφερεια ΑΜΘ

Ζητά να ακυρωθούν οι πιο πρόσφατες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Μέχρι τέλους φαίνεται πως θα πάει το ζήτημα της διαχείρισης της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ η Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία θα προσβάλλει τις νέες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, που λήφθηκαν μετά την ανάκληση της απόφασης προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων για το θέμα της μετοχικής σύνθεσης και τον αριθμό των μελών του ΔΣ.

Την ίδια ώρα, θα διαβιβάσει φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, για το θέμα της επιστροφής του εταιρικού μεριδίου, που κατέβαλλε πρόσφατα για να καλύψει την υστέρηση που είχε δημιουργήσει η μη καταβολή του παλιότερα στο μετοχικό ποσοστό της Περιφέρειας.

Να θυμίσουμε πως οι αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου 2020, μείωσαν το ποσοστό συμμετοχής της Περιφέρειας ΑΜΘ στην εταιρία, λόγω μη καταβολής της συμμετοχής της Περιφέρειας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα την αύξηση του δικού τους. Παράλληλα αποφάσισαν τη μείωση των εκπροσώπων της Περιφέρειας στο ΔΣ από 8 σε 6, με το ΔΣ να αποτελείται πλέον από 13 μέλη.

Σε έκτακτη Οικονομική Επιτροπή ελήφθη η απόφαση

Την απόφαση για την προσφυγή της Περιφέρειας έλαβε έκτακτη Οικονομική Επιτροπή που συγκλήθηκε τη Δευτέρα, στην εισήγηση της οποία η διοίκηση κατηγορεί τα επιμελητήρια –μετόχους ότι για ένα περίπου χρόνο δημιουργούν προσκόμματα στην λειτουργία της επιχείρησης, ενώ θεωρεί πως παράνομα και κατά των συμφερόντων της εταιρίας επέστρεψαν το εταιρικό κεφάλαιο που κατέβαλε η Περιφέρεια και όλα αυτά υπό το πρίσμα μιας στρεβλής αντίληψης που επέβαλε να εξέλθει η εταιρία του ελέγχου της Περιφέρειας και να περιέλθει στον έλεγχο των Επιμελητηρίων, συγχέοντας μάλιστα ορισμένοι εκ των Προέδρων τους, τις ιδιότητες τους.

Ισχυρίζεται δε πως οι εταίροι-επιμελητήρια, μετά την ανάκληση των προσωρινών μέτρων, διαπιστώθηκε ότι προβαίνουν σε ενέργειες, οι οποίες ενδεχομένως να προσκρούουν στο καταστατικό της εταιρίας και το νόμο, βλάπτοντας τα εταιρικά συμφέροντα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Για αυτό και η Οικονομική επιτροπή όρισε, κατά πλειοψηφία, πληρεξούσιο δικηγόρο που θα προβεί σε άσκηση, κατάθεση και παράσταση ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου, αγωγής ακυρότητας των με αριθμό: 38/16-03-2021 και 39/05-04-2021 Γενικών Συνελεύσεων της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ, με συμπροσβαλλόμενες προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις.

Την ίδια ώρα θα προχωρήσει σε διαβίβαση φακέλου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, με όλα τα στοιχεία, που αφορούν επιστροφή εταιρικού μεριδίου της ΠΑΜΘ από τη ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ και παρακατάθεση αυτού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από τον προσωρινό διαχειριστή της εταιρίας και κατά παντός υπευθύνου, για τη διεξαγωγή έρευνας από τις αρμόδιες Αρχές και σε άσκηση κατάθεση και παράσταση αγωγής ενώπιων αρμόδιου δικαστηρίου για το ενδεχόμενο αδικοπραξίας κατά του προσωρινού διαχειριστή για την ανωτέρω ενέργειά του.

Καταψήφισαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Να σημειωθεί πως μειοψήφησαν οι τρείς σύμβουλοι της Περιφερειακής Σύνθεσης, σημειώνοντας πως δεν δικαιολογείται το κατεπείγον του θέματος, καθώς και ο σύμβουλος της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Χρήστος Χατζηπέμου, ο οποίος τόνισε και αυτός το μη κατεπείγον του θέματος, αλλά και γιατί, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχει αιτιολογία για το ποιες πράξεις θεωρούνται αξιόμεμπτες από τον προσωρινό διαχειριστή ή τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.