Ξανα μουδιασμενη εκπτωτικη περιοδος για την αγορα

Δεν «ρέφαραν» οι καταστηματάρχες της Κομοτηνής στις φετινές εκπτώσεις

Ελπίδες για το επερχόμενο δεκαπενθήμερο

 

Καλύτερη από το αναμενόμενο, αλλά για ακόμα μια φορά σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι, ήταν η κίνηση στην εκπτωτική αγορά της Κομοτηνής, η οποία από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου περνά στο δεκαπενθήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που στη Ροδόπη αποφασίστηκε ότι θα «κολλήσει» στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

 

Δυστυχώς η κίνηση στις εκπτώσεις ήταν περίπου 20% μικρότερη σε σχέση με πέρυσι, σε μια περίοδο που όλες οι υποχρεώσεις τρέχουν, όμως υπάρχουν ελπίδες για το δεκαπενθήμερο που ξεκινά στις 1 Σεπτεμβρίου, που συμπέφτει με το Μπαϊράμι και σημαίνει πως θα υπάρχουν πολλοί τουρίστες, κυρίως από την Τουρκία, στην περιοχή μας.

 

 

Καλό ξεκίνημα, κοιλιά στη συνέχεια

 

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, το πρώτο δεκαπενθήμερα των εκπτώσεων κινήθηκε σε σχετικά καλά επίπεδα, όχι όμως όπως επιθυμούσαν οι επαγγελματίες, ώστε να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και την υπερφορολόγηση των τελευταίων ετών.

 

Στις αρχές Αυγούστου, όπως κάθε χρόνο, η κίνηση έκανε κοιλιά, μιας και η πόλη αδειάζει εκείνη την περίοδο, όμως ανέκαμψε το τελευταίο δεκαπενθήμερο, όταν και είχαμε την επιστροφή των Κομοτηναίων, αλλά και την αύξηση του ποσοστού εκπτώσεων από τα καταστήματα.

 

«Το κοινό ψάχνει να βρει τι υπάρχει καλύτερο σε εκπτώσεις, γιατί όλα τα καταστήματα το τελευταίο δεκαπενθήμερο ανεβάζουν το ποσοστό τους και αυτό είναι δέλεαρ για τους καταναλωτές να βγουν, να ψάξουν να αναζητήσουν προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές από ό,τι στις άλλες περιόδους» σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου, τονίζοντας ότι παρόλα αυτά η αγορά κινήθηκε για ακόμη μια χρονιά πτωτικά, γύρω στο 20%.

 

Βέβαια η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου θεωρεί πως οι πτώσεις στην κίνηση είναι αναμενόμενες, μιας και η υπερφορολόγηση πλήττει όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά όλα τα νοικοκυριά και είναι φανερό πλέον ότι έχει πέσει σημαντικά η καταναλωτική δύναμη των συμπολιτών μας και όχι μόνο.

 

 

Ελπίδες για τις αρχές Σεπτεμβρίου

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος, βάσει του καινούριου νόμου που έδωσε τη δυνατότητα σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια να αποφασίζονται τοπικά τα δεκαπενθήμερα προσφορών, σε συνεργασία με τους όμορους νομούς, Ξάνθης και Έβρο, αποφάσισαν να μεταφέρουν τα δεκαπενθήμερα των προσφορών σε συνέχεια των εκπτωτικών περιόδων.

 

Για αυτό και το δεκαπενθήμερο προσφορών θα είναι στην Κομοτηνή από τις 1 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, δίνοντας έτσι ένα έναυσμά στους καταναλωτές να μείνουν στην πόλη της Κομοτηνής και να καταναλώσουν σε αυτή, και επειδή ο Σεπτέμβρης είναι η αρχή μιας νέας περιόδου, με το ξεκίνημα των σχολείων αλλά και την έλευση των φοιτητών.

 

«Θέλουμε να δείξουμε μια εικόνα αγοράς που είναι κοντά στον καταναλωτή, που την ενδιαφέρει ο ντόπιος καταναλωτής και ο επισκέπτης. Έτσι ορίσαμε αυτό το δεκαπενθήμερο προσφορών για να βρουν οι καταναλωτές και καινούρια προϊόντα και πιο δελεαστικές τιμές» σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου.

 

Επιπλέον ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να προτείνει τα μαγαζιά να παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ώστε να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο ώστε οι επισκέπτες στην περιοχή μας, με την ευκαιρία του Μπαϊραμιού, που πέφτει φέτος την 1η Σεπτεμβρίου, να γυρίσουν την αγορά της Κομοτηνής και να την γνωρίσουν.

 

«Είναι ένα κάλεσμα να επισκεφτούν τα μαγαζιά μας, να γνωρίσουν τα τοπικά μας προϊόντα, να δουν την ποιότητά μας και να τα πάρουν σε πιο οικονομικές τιμές» εξήγησε η κ. Κωνσταντινίδου.

 

Λίγοι οι τουρίστες μέσα στην πόλη

 

Φέτος για ακόμα μια χρονιά αναμένεται να περάσουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, χρησιμοποιώντας τον κάθετο άξονα για να κινηθούν προς την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Όμως μέχρι τώρα αυτή η κίνηση δεν έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κίνηση της αγοράς στην Κομοτηνή, μιας και ελάχιστοι είναι αυτοί που μπαίνουν στην πόλη μας, και μένουν για μεγάλο διάστημα σε αυτή.

 

Μηδαμινό χαρακτήρισε το ποσοστό της κίνησης από τουρίστες που κινούνται μέσω του κάθετου άξονα η κ. Κωνσταντινίδου, επισημαίνοντας παρόλα αυτά πως και μόνο το γεγονός ότι οι παραλίες της Ροδόπης, και ιδιαίτερα το Φανάρι, γεμίζουν από ξένους που έρχονται μέσω του άξονα, είναι πολύ θετικό, και βοηθά όλη την περιοχή γιατί το όφελος για τους επαγγελματίες του Φαναρίου θα έρθει στην Κομοτηνή μέσα στο χειμώνα, κάτι που σημαίνει πως από την κίνηση στη Ροδόπη ωφελείται όλη η Περιφερειακή Ενότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.