Βρεθηκε αγοραστης για το εργοστασιο της Shelman στην Κομοτηνη

Πωλήθηκε αντί 5,77 εκ. ευρώ στον διαγωνισμό της 29ης Δεκεμβρίου

Βρέθηκε, μετά από προσπάθειες χρόνων και έχοντας περάσει από πολλά κύματα, αγοραστής για το εργοστάσιο της Shelman στην Κομοτηνή, μιας και στον πλειστηριασμό της 29ης Δεκεμβρίου, το εργοστάσιο κατακυρώθηκε στα 5.770.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης τα 5.769.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει ειδικούς όρους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, με τον πλειοδότη να αναλαμβάνει την υποχρέωση να επαναλειτουργήσει το εκποιούμενο βιομηχανικό συγκρότημα για μια τριετία από την αγορά του, χωρίς σε αυτό το διάστημα να περιλαμβάνεται ο χρόνος των προπαρασκευαστικών εργασιών και ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος.

Επίσης θα πρέπει τουλάχιστον το 30% των εργαζομένων που θα προσληφθούν να προέρχονται από τους εργαζόμενους σε αυτό κατά το χρόνο παύσης της λειτουργίας του τίθενται.

Πτώση της τιμής εκκίνησης

Η πρώτη δημοπρασία έγινε στις 29 Ιουλίου με την τιμή εκκίνησης στα 12,82 εκατ. ευρώ χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον, όπως έγινε και στη δεύτερη στις 21 Σεπτεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς στα 9,6 εκατ. ευρώ.

Ο πλειστηριασμός της Πέμπτης με επισπεύδοντα τον σύνδικο πτώχευσης έγινε με την τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 55% σε σχέση με την αρχική, στα 5.769.000 ευρώ.

Τι βγήκε το σφυρί

Πρόκειται για συγκρότημα βιομηχανικών κτιρίων εντός γηπέδου συνολικής έκτασης 297.288τ.μ. στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Το συγκρότημα, το οποίο κατασκευάστηκε με διαδοχικές οικοδομικές άδειες από το 1998 μέχρι το 2003, περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 55.220,48τ.μ.

Η ποιότητα κατασκευής είναι η συνήθης για αντίστοιχης χρήσης κτίρια και ο βαθμός συντήρησης κρίνεται ικανοποιητικός δεδομένης της παλαιότητας, σε συνδυασμό με το ότι δεν λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, η έκταση είναι περιφραγμένη, το μεγαλύτερο μέρος του μη δομημένου μέρους του γηπέδου αδιαμόρφωτο, ενώ ο ακάλυπτος χώρος πέριξ των κτιριακών εγκαταστάσεων ασφαλτοστρωμένος.

Η πρώην βιομηχανική μονάδα δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της παραγωγής και επεξεργασίας ξύλου. Τα παραγόμενα προϊόντα ήταν μοριοσανίδες σε ακατέργαστη και επεξεργασμένη μορφή.

Πέραν του μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής υπάρχει εργαστηριακός εξοπλισμός, οι απαραίτητες Η/Μ εγκαταστάσεις κίνησης, φωτισμού, πυρασφάλειας, θέρμανσης και ψύξης κτλ, εξοπλισμός επίπλων, καθώς και 21 οχήματα (φορτωτές, γερανοί, ανυψωτικά, βυτία κτλ). Ο μηχανολογικός εξοπλισμός βρέθηκε σε καλή κατάσταση βάσει μακροσκοπικής παρατήρησης, αλλά είναι σε ακινησία από το 2013 που σταμάτησε η λειτουργία της μονάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.