Βουλιαξε απο επισκεπτες το Φαναρι

Μεγάλο το ενδιαφέρον από την περιοχή μας αλλά και από επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες για το 1ο North Aegean Boat Show

Επισκέπτες αλλά και ζωντάνια έφερε στο Φανάρι, ιδίως την Κυριακή, το 1ο North Aegean Boat Show, το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή 12 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στο λιμάνι του Φαναρίου.

Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από Βουλγαρία, Τουρκία, ακόμα και από Ρουμανία, που περιηγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης, με σχεδόν 20 σκάφη, και μπήκαν σε αρκετά από αυτά, με τους μεγαλύτερους να κάνουν βόλτες με καταμαράν, και τους μικρότερους με το υποβρύχιο Nemo που τους έδινε μια θέα από το βυθό της περιοχής.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος χρειάστηκε μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλούς φορείς, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής, αλλά και της Athenian Yachts, της North Sailing, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βορείου Αιγαίου, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και της Κοινότητας Φαναρίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ενθουσιασμένοι με αυτή την πρώτη προσπάθεια, και πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν αυτή την εκδήλωση, ακόμα πιο οργανωμένα, και τα επόμενα χρόνια, ώστε να αποτελέσει ένα θεσμό της περιοχής.

Κάτι καινούριο για τους επισκέπτες

Στην μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ακόμα και την Παρασκευή όταν ο έντονος αέρας δεν επέτρεψε στα σκάφη να κάνουν τις βόλτες για το κοινό, στάθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου κ. Πέτρος Καραβέτης.

Το Σάββατο που ο καιρός το επέτρεψε, και ιδιαίτερα την Κυριακή, είχαν πάρα πολύ κόσμο, με πολλούς να μπαίνουν στα σκάφη και να ξεναγούνται σε αυτά, ώστε να έρθουν κοντά στην ιστιοπλοΐα και το yachting.

«Είναι κάτι καινούριο, θέλουμε να γνωρίσουν οι επισκέπτες αυτό το αντικείμενο,  και πρόθεση όλων των διοργανωτών είναι να το καθιερώσουμε, και να το μεγαλώνουμε κάθε χρόνο και περισσότερο», σημείωσε, ώστε να έχουν όλο μεγαλύτερη προσέλευση από την Ελλάδα και από τις γειτονικές χώρες.

Ένας από τους στόχους της εκδήλωσης ήταν να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και στον οικισμό του Φαναρίου, και να κινηθεί η αγορά του οικισμού, κάτι που ο κ. Καραβέτης πιστεύει πως επιτεύχθηκε, επηρεάζοντας θετικά τόσο τα ίδια τα καταστήματα, όσο και όλη την αγορά της Ροδόπης που τα προμηθεύει. «Αυτό είναι το καλύτερο για όλους, στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την σεζόν μας, να φέρνουμε τριήμερα, να τους εξυπηρετούμε» τόνισε.

Να γίνει το Φανάρι κέντρο του Ιστιοπλοϊκού Τουρισμού

Τις δύο επιχειρήσεις, την Athenian Yachts και την North Sailing, που πήραν το ρίσκο και το κόστος και ανέλαβαν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της πρωτοβουλίας, φέρνοντας τα σκάφη στο Φανάρι, ευχαρίστησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Γραβάνης, θεωρώντας υποχρέωση των τοπικών φορέων να συνδράμουν όπως μπορούν.

Η επιτυχία της πρώτης αυτής προσπάθειας, τόνισε, πιστεύουν πως δείχνει πως η διοργάνωση θα πετύχει και θα καθιερωθεί, και σε αυτό θα συμβάλλουν όλοι, αναδεικνύοντας τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό, ώστε το Φανάρι με κάποιες παρεμβάσεις, να μπορέσει να αποτελέσει κέντρο του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.