Βουλγαρια και Ελλαδα δημιουργουν νεες τουριστικες διαδρομες στην οροσειρα της Ροδοπης

Προτάθηκε μέρη φυσικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Σμόλιαν να ενταχούν στις διαδρομές

Νέες τουριστικές διαδρομές σε φυσικά αξιοθέατα στην οροσειρά της Ροδόπης θα δημιουργηθούν και θα είναι εύκολα προσβάσιμα στο ευρύ κοινό στο πλαίσιο του βουλγαροελληνικού προγράμματος «Έξυπνες στρατηγικές μάρκετινγκ για τον Τουρισμό στη Διασυνοριακή Περιοχή», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg VA Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020.

Η είδηση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας για το πρόγραμμα που φιλοξένησε η περιφερειακή διοίκηση του Σμόλιαν, στη νότια Βουλγαρία, την Τετάρτη 22 Μαρτίου. Κατά τη συνάντηση, ξενοδόχοι, ταξιδιωτικά πρακτορεία και εκπρόσωποι ΜΚΟ πρότειναν μέρη φυσικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Σμόλιαν για ένταξη στις διαδρομές.

Η ανάπτυξη τουλάχιστον πέντε νέων διαδρομών έχει ως στόχο να προσελκύσει τουρίστες από τη ροή των διερχόμενων ταξιδιωτών. Μια μελέτη δείχνει ότι οι περισσότεροι από τους τουρίστες που επιλέγουν να επισκεφθούν την περιφέρεια του Σμόλιαν προσελκύονται από τα πολιτιστικά, τα ιστορικά και τα φυσικά αξιοθέατα. Περίπου το 80% μεταξύ αυτών συλλέγουν πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μελλοντικές διαδρομές μπορεί να προσελκύσουν Ρουμάνους τουρίστες, που πηγαίνουν στην Ελλάδα ή μετανάστες εργάτες, που μετακινούνται νότια το καλοκαίρι.

Μια στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή του Σμόλιαν θα εκπονηθεί στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος. Κύριος εταίρος του προγράμματος είναι η Ελληνική Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι δικαιούχοι στη Βουλγαρία είναι οι περιφερειακές διοικήσεις στο Χάσκοβο, το Κάρτζαλι και το Σμόλιαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.