Β΄ Αντιπροεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ ο Παρης Γραβουνιωτης

Νέο ΔΣ για τον Σύνδεσμο των ΒΙΠΕ της χώρας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕΒΙΠΕ για την περίοδο 2023-2025, εκλέχθηκε από την Γενική  Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2023 στην Πάτρα.

Στις θέσεις του προέδρου επανεκλέχθηκε ο κ. Πέτρος  Μαντάς (ΒΙ ΠΕ Πάτρας) και στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου, ο κ. Λευτέρης  Αντωνακάκης (ΒΙΠΕ Ηρακλείου). Στη θέση  του Β΄ Αντιπροέδρου, εκλέχθηκε ο κ. Παρασκευάς Γραβουνιώτης ( ΒΙΠΕ Κομοτηνής), ενώ τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κατέλαβαν δύο νέα μέλη, ο κ. Χρήστος  Γιώτης ( ΒΙΠΕ Ιωαννίνων) και ο κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου ( ΒΙΠΕ Λαμίας) αντίστοιχα. Στη θέση του ταμία, παρέμεινε ο κ. Αλκιβιάδης Ζιάκας  (ΒΙΠΕ Λάρισας), ενώ στις θέσεις των εφόρων, εκλέχθηκαν οι κκ Κώστας  Παπαναγιώτου ( ΒΙΠΕ Σερρών), Ιωάννης  Πολυχρονόπουλος  (ΒΙΠΕ Σχιστού), Νίκος Τότσης ( ΒΙΠΕ Τρίπολης) και Νίκος Αθηναίος (ΒΙΠΕ Καλαμάτας).

Οι προτεραιότητες 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στις άμεσες προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, περιλαμβάνεται  ένας  κύκλος  ενημέρωσης και διαλόγου με τη νέα πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων για τη βιομηχανία – μεταποίηση υπουργείων.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται ανάμεσα σε άλλα  η Σύσταση  Εποπτικού-Συντονιστικού Φορέα των ΒΙΠΕ από την Πολιτεία,  για την παρακολούθηση της εφαρμογής της εκάστοτε εθνικής βιομηχανικής πολιτικής στις ΒΙΠΕ ως προσθήκη στο νόμο 4982/2022.

Εξάλλου στις συνολικότερες προτεραιότητες του Συνδέσμου, περιλαμβάνεται η υλοποίηση του Πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Επιχειρηματικών Πάρκων συμπεριλαμβάνοντας  καλές πρακτικές από το εξωτερικό και σειρά ενεργειών για τον πιο ενεργό ρόλο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση, στην κυκλική οικονομία και στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Ιδιαίτερα η εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους, απασχολεί όλα τα μέλη του Συνδέσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.