Uva Nestum Wine & Spa Complex: Εν αρχη ην το κρασι

Το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Gotse Delchev που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης

Όταν το όραμα ενός ανθρώπου συναντά την όρεξη για δουλειά, το επιχειρηματικό «δαιμόνιο», τους συνεργάτες που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες για να υλοποιηθεί μόνο κάτι πραγματικά εκπληκτικό μπορεί να δημιουργηθεί.
 
Και αν στην Ελλάδα, οι συνθήκες για την επίτευξη τέτοιων στόχων φαντάζουν σήμερα για κάποιους εξωπραγματικές, λίγα χιλιόμετρα από τον μεθοριακό σταθμό της Εξοχής Δράμας, ένα τέτοιο όραμα, σταδιακά μέσα στα χρόνια έλαβε μορφή και έγινε πραγματικότητα.
 

Ο λόγος για το ξενοδοχειακό συγκρότημα Uva Nestum Wine & Spa Complex που βρίσκεται στην περιοχή του Gotse Delchev της γειτονικής Βουλγαρίας, ελληνιστί Άνω Νευροκόπι, και έρχεται να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, προσεγμένη ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. 

Ένα όραμα που ξεκίνησε από το κρασί 

Το Uva Nestum Wine & Spa Complex απλώνεται σε μία έκταση 15.320 στρεμμάτων και βρίσκεται στην καρδιά της κοιλάδας του Νέστου, που περιβάλλεται από τέσσερα βουνά, το Πιρίν, την οροσειρά της Ροδόπης, τον Όρβηλο και το Φαλακρό. Η δημιουργία του δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά μέσα από μία πολύχρονη διαδικασία, αποτέλεσμα του προαναφερθέντος οράματος του ιδιοκτήτη της Ivan Bilarev.
 

Όλα ξεκίνησαν το 2002, όταν και η αγάπη της «οικογένειας» Bilarev, ως άλλη οικογενειακή κληρονομιά που παραδίδεται από τον πατέρα στο γιo, οδήγησε στην έναρξη λειτουργίας του οινοποιείου της «οικογένειας». Η δημιουργία του οινοποιείου και η ιδία καλλιέργεια των ποικιλιών σταφυλιού από τις οποίες παράγονται οι ετικέτες του, με μοναδικούς όρους ποιότητας, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένη εμπειρίας φιλοξενίας, χαλάρωσης αλλά και οινογνωσίας, που συνοψίζονται στο Uva Nestum Wine & Spa Complex.
Στο Uva Nestum εν αρχή ην το κρασί…  δια μέσου των τεσσάρων ετικετών του Uva Nestum ήτοι των Uva Nestum Rubin & Merlot, Uva Nestum Cabernet Franc & Merlot, Uva Libre και Uva Nestum Rose τα οποία παράγονται από τα 4,2 στρέμματα αμπέλου που καλλιεργούνται στο συγκρότημα και εμφιαλώνονται επίσης εντός, εμμένοντας αυστηρά  στα 10.000 μπουκάλια ετησίως, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους του συγκροτήματος. 

Μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και αναζωογόνησης 

Ωστόσο μυημένοι στην «μυσταγωγία» του κρασιού, ο Ivan Bilarev και οι συνεργάτες του, με πρώτο τον διακεκριμένο Βούλγαρο αρχιτέκτονα του συγκροτήματος Lilo Popov, δημιούργησαν μία ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής, άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία της περιοχής που αποτελεί και τον πυρήνα της εμπειρίας που προσφέρουν όσο και  με την έννοια της πολυτελούς  – όχι όμως και ακριβής – χαλάρωσης.
 

Το Uva Nestum Wine & SPA σχεδιάστηκε προκειμένου να αποτελέσει μία όαση χαλάρωσης και αληθινής αναζωογόνησης, ένα πραγματικό καταφύγιο για τους γνώστες του κρασιού και τους λάτρεις των καλών φαγητών. Το ξενοδοχείο των 5.000 τμ. αποτελείται από 24 δωμάτια και 9 σουίτες, ενώ στους χώρους του θα βρείτε επίσης το μπαρ στο λόμπι, το εστιατόριο enoteca, με εκλεκτή κουζίνα και εμπνευσμένες γαστρονομικές επιλογές, το wine bar, που φιλοξενεί ξεχωριστές βραδιές οινογνωσίας και θεματικών εκδηλώσεων, ευελπιστώντας να γίνει ένα «ζωντανό» κέντρο τέχνης και πολιτισμού, το «μπαρ βιταμινών» που λειτουργεί τους χειμερινούς μήνες με μία γκάμα αναζωογονητικών χυμών από φρούτα και ροφήματα, το καλοκαιρινό μπαρ, το «μπαρ του ουρανού», που προσφέρει μοναδική θέα από την ταράτσα του ξενοδοχείου τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
Όπως γίνεται αντιληπτό και από το όνομά του, το Uva Nestum Wine & Spa, αποτελεί επίσης ένα καταφύγιο πολυτέλειας και ηρεμίας, για όσους δοκιμάσουν τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Spa, επιλέγοντας μέσα από ένα ευρύ φάσμα προσαρμοσμένων θεραπειών προσωπικής περιποίησης, μασάζ, χαλάρωσης και ευεξίας, ενώ  εντός των 15.320 στρεμμάτων μπορεί κανείς να συναντήσει αθλητικό κέντρο  – μεταξύ άλλων με δύο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου –  χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών αλλά και τη φάρμα όπου συμβιώνουν αρμονικά κότες, πάπιες, χήνες, κύκνοι, παγώνια, ακόμη και ελάφια.
 

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Uva Nestum Wine & Spa υπάρχει ακόμη πλήρης υποδομή για τη διοργάνωση συναντήσεων εργασίας, σεμιναρίων, επαγγελματικών, αλλά και ιδιωτικών εκδηλώσεων.

Ιδανικό για ολιγοήμερες πριν όμως πολύτιμες αποδράσεις το Uva Nestum Wine & SPA προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία μοναδικής φιλοξενίας, βασισμένη στο κρασί που φέρνει πάντα κοντά τους ανθρώπους και αποτελεί το βασικό συστατικό για τη δημιουργία ωραίων αναμνήσεων.

Δυνατότητα περιήγησης στα αξιοθέατα του Gotse Delchev 

Αν και το Uva Nestum Wine & Spa προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής εντός της έκτασής του, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μέρος μίας πλούσιας σε ιστορία περιοχής, όπως αυτή του Gotse Delchev την οποία φροντίζει να αναδεικνύει. Για τον σκοπό αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει τη δυνατότητα περιήγησης στα αξιοθέατα της περιοχής μεταξύ των οποίων η αρχαία Νικόπολη, το γραφικό ορεινό Delchevo, τον παραδοσιακό οικισμό Kovatcevitsa και του Leshten, καθώς και τον οικισμό του Dolen, που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο, το μοναστήρι της Παναγίας και του Αγίου  Γεωργίου, και τα ιαματικά νερά της περιοχής, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και στα τοπικά καταστήματα ανακαλύπτοντας κρυμμένους «θησαυρούς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.