Τσουναμι απεργιακων κινητοποιησεων

Συνεχίστηκαν από χθες Δευτέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα, ενάντια στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, που προβλέπουν περικοπές στις αποδοχές και τα επιδόματα καθώς και αυξήσεις στους φόρους.
Συγκεκριμένα σε νέα 48ώρη απεργία προχώρησαν χθες και σήμερα οι εργαζόμενοι στις εφορίες, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

 

Δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιούν από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010, έως την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, οι δικαστικοί υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

 

Κινητοποιήσεις και από το ΠΑΜΕ, που διοργάνωσε συλλαλητήρια χθες σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
Την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Κινητοποιήσεις για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική -πανεργατική απεργία των συνδικάτων, ως εκ τούτου την ημέρα εκείνη δεν θα εργαστούν οι δημοσιογράφοι, δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωση και δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την επόμενη ημέρα.

 

Σε 48ωρη απεργία προσανατολίζονται οι βενζινοπώλες, αντιδρώντας στην απόφαση για την εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών – εκροών που προτίθεται, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών.
Τέλος χθες το βράδυ θα αποφάσιζαν για τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και οι δάσκαλοι.

Άννα Πατρωνίδου

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.