Τριωρη σταση εργασιας του Σωματειου Εργαζομενων DIAXON

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες Τρίτη τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΝΤΙΑΞΟΝ συμμετέχοντας στην 7ήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις εταιρείες του ομίλου ΕΛ.ΠΕ. Σε σχετικό δελτίο τύπου τονίζονται τα εξής:

«To ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε ομόφωνα, μετά την κήρυξη από την Ομοσπονδία 7ήμερης απεργιακής κινητοποίησης στις Εταιρείες του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., να συμμετέχει με 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 12/04/2011 από τις 12.00 εως 15.00.
Καταγγέλλουμε:
• Την άδικη συκοφάντηση των συναδέλφων του ΠΣΕΕΠ από την Εταιρεία, την προσπάθεια ανατροπής των συλλογικών συμβάσεων και τον αυταρχισμό με το οποίο η Εταιρεία προσπαθεί να επιβάλλει συνθήκες ανασφάλειας και εργασιακού μεσαίωνα στον όμιλο των ΕΛΠΕ.
• Την στάση της Εταιρείας για την νέα ΕΣΣΕ της ΝΤΙΑΞΟΝ, η οποία δεν προχωρά σε διαπραγματεύσεις, περιμένοντας, όπως ισχυρίζεται, τις εξελίξεις στην ΕΣΣΕ των ΕΛΠΕ.
• Την προσπάθεια της Διεύθυνσης της ΝΤΙΑΞΟΝ, η οποία με την έλλειψη πρώτης ύλης λόγω της απεργίας στα ΕΛΠΕ, σταμάτησε την μια γραμμή παραγωγής επί 48 ώρες (ενώ το πρόβλημα μπορούσε να λυθεί σε 24 ώρες) για συντήρηση και συνεχίζει να επικαλείται θέματα συντήρησης, ώστε να χρεωθεί το επικείμενο σταμάτημα στην συντήρηση και όχι στην έλλειψη πρώτης ύλης και την έλλειψη παραγγελλιών, με επιπτώσεις στο έξτρα πριμ των εργαζομένων.
Καλούμε την Διοίκηση της Εταιρείας να έρθει άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να υπογραφεί μια αξιοπρεπής ΕΣΣΕ.
Καταγγέλλουμε την Διεύθυνση της ΝΤΙΑΞΟΝ για αυταρχική και αυθαίρετη συμπεριφορά, που θα βρει απέναντι τους εργαζόμενους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.