Τρια νεα καινοτομα προιοντα πυροσβεσης παρουσιαζει η “Fire X”

Παρουσιάστηκαν και κέρδισαν το κοινό της ΔΕΘ και συνεχίζουν

Νίκος Στεργίου, Διευθυντής “Fire X”

«Εμείς είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύσεις για κάθε περίπτωση, προτάσσοντας την αγάπη μας για το επάγγελμα και τη συνεχή διάθεσή μας να καινοτομούμε»

Τρία νέα καινοτόμα προϊόντα τόσο για επιχειρήσεις όσο και για πολίτες παρουσιάζει η εταιρεία “Fire X” που από το 1999 πρωτοπορεί στον χώρο της πυρασφάλειας, εντός και εκτός του νομού Ροδόπης.

Το καινοτόμο σύστημα πυρόσβεσης αποτελούμενο από μια δεξαμενή ενός τόνου και δύο αντλίες που μπορεί να προσφέρει την δυνατότητα της πρώτης κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς μέχρι την έλευση της πυροσβεστικής

Η πρώτη επίσημη παρουσίασή τους έγινε στην φετινή ΔΕΘ όπου η εταιρεία έδωσε για τρίτη φορά το παρών ενισχύοντας τόσο τις προσπάθειες του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, όσο και την εξωστρέφειά της, παρουσιάζοντας λύσεις που απευθύνονται σε όλους, όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο διευθυντής της εταιρείας κ. Νίκος Στεργίου, κερδίζοντας έτσι το ενδιαφέρον τόσο των επισκεπτών όσο και των υπολοίπων εκθετών.

Το πρώτο προϊόν δεν είναι άλλο από το σύστημα αυτόματης κατάσβεσης Fire Pro, που έρχεται να καλύψει άμεσα και αποτελεσματικά τις ανάγκες πυρόσβεσης μεγάλων βιομηχανιών και εταιρειών. Η Fire X αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Βόρειο Ελλάδα, με την ανταπόκριση όπως εξήγησε ο ίδιος των επιχειρήσεων να είναι ενθαρρυντική.

Το “Disaster Aid Kit”, ένα βολικό βαλιτσάκι μέσα στο οποίο συγκεντρώνονται όλα τα βασικά προϊόντα και εργαλεία άμεσης ενέργειας σε περίπτωση φυσικών καταστροφών

Όλα τα απαραίτητα σε περίπτωση φυσικής καταστροφής σε ένα βαλιτσάκι

Αυτό που κέντρισε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επισκεπτών στην ΔΕΘ όμως αφορούσε στο “Disaster Aid Kit” όπου όπως «μαρτυρά» και το όνομά του, πρόκειται για ένα βολικό βαλιτσάκι μέσα στο οποίο η Fire X συγκεντρώνει όλα τα βασικά προϊόντα και εργαλεία άμεσης ενέργειας σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Εργαλείο σύμφωνα με τον ίδιο απαραίτητο, δεδομένης και της υφιστάμενης πραγματικότητα που δυστυχώς μας φέρνει αντιμέτωπους με πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α. πολύ συχνότερα σε σχέση με το παρελθόν.  «Πρόκειται για βασικά εργαλεία που ενδεχομένως έχουμε όλοι στα σπίτια μας αλλά ποτέ συγκεντρωμένα με αποτέλεσμα σε ώρες κρίσιμες ή ώρες ανάγκης που απαιτούν άμεση ενέργεια να χάνουμε πολύτιμο χρόνο» ανέφερε ο ίδιος απαριθμώντας τα όσα αυτό εμπεριέχει. Φακός, ανακλαστικό γιλέκο, αντιασφυξιογόνα μάσκα, πυρίμαχα γάντια και κουβέρτα σε περίπτωση πυρκαγιάς, είναι μόνο λίγα από τα όσα το βαλιτσάκι εμπεριέχει με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως στην ουσία πρόκειται για «λύσεις πρώτης ανάγκης σε οποιοδήποτε είδους φυσικές καταστροφές».

Το τρίτο και επίσης καινοτόμο προϊόν αφορά σε ένα «οικιακό» σύστημα πυρόσβεσης αποτελούμενο από μία δεξαμενή ενός τόνου, με δύο αντλίες, η μια εκ των οποίων βενζινοκίνητη και η άλλη ηλεκτροκίνητη, που καλύπτει τόσο οικίες, όσο και βιοτεχνικούς χώρους σε ό,τι αφορά τις πρώτες ενέργειες κατά την εκδήλωση πυρκαγιάς. Όπως εξήγησε ο κ. Στεργίου πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο «προσφέρει τη δυνατότητα της πρώτης άμεσης κατάσβεσης για τον περιορισμό μιας πυρκαγιάς αλλά και τη δυνατότητα να κερδίσουμε χρόνο μέχρι την έλευση της πυροσβεστικής».

Η «οικογένεια» της Fire X έδωσε και φέτος, για τρίτη χρονιά, το παρών στην ΔΕΘ κεντρίζοντας το ενδιαφέρον επισκεπτών αλλά και λοιπών εκθετών

Αυξημένο ενδιαφέρον λόγω αυξημένης αντίληψης των κινδύνων της εποχής

Ερωτηθείς για την ανταπόκριση του κόσμου, τόσο σε αυτά τα νέα προϊόντα όσο και ευρύτερα στις λύσεις που η Fire X διαχρονικά προτείνει ο κ. Στεργίου έκανε λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον λόγω και της αυξημένης πλέον αντίληψης των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων σε σχέση με τον κίνδυνο των φυσικών καταστροφών.

«Εμείς είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύσεις για κάθε περίπτωση» ανέφερε εξηγώντας πως «αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η αγάπη μας για το επάγγελμα και η συνεχής διάθεσή μας να καινοτομούμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.