Τρεις επιχειρησεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνης επισκεφθηκαν Α. Γραβανης και Ν. Ευκαρπιδης

Τα προβλήματα των Interplast, Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης και Alfa Beta Roto άκουσαν από τους υπεύθυνους ο πρόεδρος και ο γ.γ. του ΕΒΕΡ

Επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Γραβάνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Ευκαρπίδης ώστε να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα τους αλλά και να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πρώτη επίσκεψη ήταν στην Interplast Α.Ε., όπου συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ριζόπουλο Τάσο, τον οποίο συνεχάρησαν για την πρόσφατη  βράβευση του Aqua Plus Prins, του προμονωμένου συστήματος σωληνώσεων , ως το πιο καινοτόμο προϊόν της Ελλάδας.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν την  ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε., μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της περιοχής διαχρονικά, της οποίας τα προϊόντα  διαφημίζουν την περιοχή μας μέχρι το μακρινό Ιράκ, όπου συνομίλησαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Βάιο Κουδουμάκη. Τέλος επισκέφτηκαν την  εταιρεία Schur Flexibles ABR S.A. (Αlfa Beta Roto), μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες βιομηχανίες της Θράκης, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο, όπου τους υποδέχτηκε ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας το 1965, ο κ. Χαράλαμπος Αργυρόπουλος.

Τα θέματα των συναντήσεων ήταν οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, τα υψηλά μεταφορικά κόστη, το παρεμπόριο και η απώλεια του κινήτρου για την επιδότηση εργασίας. Έπειτα από κάθε συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση στις γραμμές παραγωγής των επιχειρήσεων.
 

Αντώνης Γραβάνης

«Η συνεισφορά των συγκεκριμένων επιχειρήσεων στην τοπική οικονομία και κοινωνία είναι μεγάλη και το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα τους»

 
Μετά το πέρας των συναντήσεων ο πρόεδρος κ. Γραβάνης Αντώνης δήλωσε:
«Σήμερα επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τις συναντήσεις με μέλη του Επιμελητηρίου μας στην έδρα τους, στην γραμμή παραγωγής τους. Επιλέξαμε τρεις από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις του νομού, που αποτελούν βασικούς πυλώνες επιχειρηματικής ανάπτυξης της περιοχής. Επιχειρήσεις που συνεχίζουν να επιχειρούν στην ακριτική μας περιοχή και στην βιομηχανική μας περιοχή, παρά τις αντιξοότητες. Επιχειρήσεις που κατά κύριο λόγο είναι εξαγωγικές συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αύξηση του εθνικού και τοπικού ΑΕΠ. Είναι χρέος της ελληνικής πολιτείας η θεσμοθέτηση κινήτρων, που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων μας. Οι επιχειρήσεις μας έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τους υψηλότατους φορολογικούς συντελεστές,  το παρεμπόριο λόγω ελλιπών ελέγχων, τα υψηλά μεταφορικά κόστη αλλά και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις σε διπλανές χώρες με πολύ ευνοϊκότερο φορολογικό και νομικό περιβάλλον.  Η κατάργηση της επιδότησης του εργοδοτικού  κόστους (12%) των μεταποιητικών και τουριστικών επιχειρήσεων των Παραμεθόριων περιοχών , αποτέλεσε ένα ακόμη πλήγμα για την επιχειρηματικότητα της περιοχής και αυτή την στιγμή επιχειρήσεις μας αγωνίζονται για να τους καταβληθούν οι οφειλές για το προηγούμενο διάστημα. Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να δώσει άμεση λύση σε όλα αυτά τα διαχρονικά προβλήματα. Η συνεισφορά των συγκεκριμένων επιχειρήσεων στην τοπική οικονομία και κοινωνία είναι μεγάλη και το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα τους. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις του νομού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.