Τουρκια: 20 τονοι αποθεματων χρυσου εντοπιστηκαν στο Αγκρι

Η “Koza Altın” θα επενδύσει 160 εκατ. δολάρια μια εγκατάσταση χρυσωρυχείου

Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ και ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ βρέθηκαν στο Άγκρι για την εγκαίνια του χρυσωρυχείου Μολλακαρά.

 Ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν στο Άγκρι από την εταιρία “Koza Altın” 20 τόνοι χρυσού, με τιμή αγοράς 1,2 δισ. δολάρια και 3,5 τόνοι ασήμι με μια αγορά αξίας 2,8 εκατ. δολαρίων.

Η “Koza Altın”, η οποία είναι διαχειριστής του Ταμείου Ασφάλισης Καταθέσεων Ταμιευτηρίου, αναμένεται να επενδύσει συνολικά 160 εκατομμύρια δολάρια για μια εγκατάσταση χρυσωρυχείου στο χωριό Μολλακαρά, περιοχής Διγιάδιν του Άγκρι.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας στην ανακοίνωση του επισημαίνει πως «η πρώτη χύτευση χρυσού στο ορυχείο, το οποίο θα διαθέτει επίσης μονάδα επεξεργασίας, αναμένεται να γίνει το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Η επιχείρηση, όπου θα απασχοληθούν άμεσα 500 άτομα, αναμένεται να φτάσει τα 2.300 άτομα σε έμμεση απασχόληση».

Σε συνέντευξη Τύπου τον Μάρτιο, ο Μουχιτίν Γκιουλάλ, πρόεδρος του Ταμείου Ασφάλισης Καταθέσεων Ταμιευτηρίου, έχει ανακοινώσει ότι το ποσό της προγραμματισμένης επένδυσης θα είναι 300 εκατομμύρια δολάρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.