Τουρισμος για Ολους: Σημερα η κληρωση για επιπλεον 125.000 δικαιουχους

Θα μοιράσει voucher αξίας 150 ευρώ ανά δικαιούχο και 200 ευρώ για ΑμεΑ

Σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η 3η κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», που αφορά 125.000 νέους δικαιούχους.

Η νέα κλήρωση θα μοιράσει voucher αξίας 150 ευρώ ανά δικαιούχο και 200 ευρώ για ΑμεΑ, ενώ οι τυχεροί θα ενημερωθούν μέσω email και SMS ότι η κάρτα τους είναι έτοιμη για ενεργοποίηση και χρήση.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κληρωθέντες

Όσοι δικαιούχοι του προγράμματος κληρωθούν σήμερα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Παράλληλα, κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου.

Από τη στιγμή, όμως, που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone, που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC.

Να σημειωθεί ότι σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα.

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα της χώρας μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Τονίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής.

Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ).

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημά σας μέσω email στο [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.