Τουρισμος για ολους: Ερχονται νεα voucher διακοπων

Τέλη Ιανουαρίου οι κληρώσεις

Τέλη Ιανουαρίου θα γίνουν νέες κληρώσεις για voucher διακοπών για τα προγράμματα «Τουρισμός για όλους» και «North Evia-Samos Pass», όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, η κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» θα αφορά 125.000 ψηφιακά voucher, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, αλλά δεν ισχύουν για εισιτήρια και εστίαση. Το ποσό των voucher θα είναι 150 ευρώ και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως την 1η Ιουνίου 2023. Ειδικά για ΑΜΕΑ, που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «North Evia-Samos Pass». Πρόκειται για μια δράση, που προβλέπει τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια, περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα. Η κλήρωση θα γίνει για 12.000 δικαιούχους, ενώ και αυτά τα voucher θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι την 1η Ιουνίου 2023. Το freedom pass του «North Evia-Samos Pass» ανέρχεται για τη Βόρεια Εύβοια στα 150 ευρώ και για τη Σάμο στα 300 ευρώ και καλύπτονται δαπάνες τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.