Τον Απριλιο οι διαγωνισμοι για νοσηλευτες και πληρωματων ασθενοφορων στο ΕΚΑΒ

Μέσα στον Απρίλιο, αναμένεται να προκηρυχθούν δύο διαγωνισμοί ΑΣΕΠ, για την κάλυψη 200 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού για τα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Ειδικότερα, όσον αφορά στο διαγωνισμό για τις 200 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ, οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν, θα πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα “Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης” από το ΙΕΚ του ΕΚΑΒ, ή αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Ενώ, θα προσμετρηθούν η εμπειρία των υποψηφίων, η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ’ κατηγορίας, καθώς και η εντοπιότητα για τις θέσεις στην περιφέρεια.
Επιπλέον, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει ήδη ορίσει 14 από τις παραπάνω θέσεις, οι οποίες πρόκειται να καλυφθούν από άτομα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.2643/98. Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

• 5 θέσεις ΑΜΕΑ, στην Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία
• 4 θέσεις τριτέκνων, στην Αττική, την Ηλεία και τη Σαντορίνη
• 3 θέσεις πολυτέκνων, στην Αττική, την Κέρκυρα και την Πάρο
• 1 θέση Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης στην Αττική
• 1 θέση Αναπήρου Πολέμου στην Αττική

Μόνιμο Νοσηλευτικό Προσωπικό στο ΕΣΥ

Προσεχώς, αναμένεται να δημοσιευθεί από το ΑΣΕΠ και η προκήρυξη υποβολής αιτήσεων, για την κατάρτιση του πρώτου Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Νοσηλευτών, εφόσον οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη αποστείλει τα αιτήματά τους.
Οι υποψήφιοι, θα κληθούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά ή/και έντυπα. Σημειώνεται, ότι στο διαγωνισμό εκτός από νέους υποψήφιους, μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις και ορισμένοι από τους 30.000 επιλαχόντες της προκήρυξης 7Κ/2009, των οποίων τα προσόντα και οι ιδιότητες έχουν μεταβληθεί, προσκομίζοντας, φυσικά, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Με την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων, καθώς και των σχετικών ενστάσεων, το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει τον Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης και, θα εκδοθεί η προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων, όπου θα περιλαμβάνεται οι αριθμός θέσεων ανά ειδικότητα. Επίσης, θα περιλαμβάνεται ο χρόνος και τρόπος υποβολής της δήλωσης προτίμησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.