Τον Απριλιο ο διαγωνισμος της Εθνικης Τραπεζας

Περισσότερες από 16.000 αιτήσεις δέχθηκε έως και την περασμένη Δευτέρα, οπότε και έληξε η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τον γραπτό διαγωνισμό που θα διενεργήσει για την πρόσληψη 230 υπαλλήλων του κλάδου Κύριου Προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των μονάδων του δικτύου της.

Ο γραπτός διαγωνισμός που θα διενεργηθεί με τη μέθοδο των επιλογών (multiple choice) έχει ανατεθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Το ΑΣΕΠ θα έχει άλλωστε και την αποκλειστική ευθύνη, εκτός από τη διεξαγωγή των εξετάσεων, για την επιλογή των θεμάτων, τη μετάδοσή τους στα εξεταστικά κέντρα, αλλά και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

 

Ήδη η ανεξάρτητη αρχή έχει αρχίσει τις συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να «κλειδώσουν» την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραπτός διαγωνισμός αναμένεται να διεξαχθεί εντός του Απριλίου και σε κάθε περίπτωση μετά τις εορτές του Πάσχα, καθώς η Εθνική Τράπεζα επιθυμεί η διαδικασία του διαγωνισμού να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

 

Για τη διενέργεια του διαγωνισμού αναμένεται να λειτουργήσουν περίπου 100 εξεταστικά κέντρα σε έξι μεγάλες πόλεις της Αθήνας. Για τον λόγο αυτό το ΑΣΕΠ συζητά και με το υπουργείο Παιδείας την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθώς από το υπουργείο θα καθοριστούν τα σχολεία που θα χρησιμοποιηθούν ως εξεταστικά κέντρα.

 

Σύμφωνα πάντως με την προκήρυξη της Εθνικής Τράπεζας, η ημερομηνία, η ώρα διεξαγωγής και τα εξεταστικά κέντρα διενέργειας του γραπτού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν από τους διαδικτυακούς τόπους της τράπεζας και του ΑΣΕΠ, αλλά και μέσω του Τύπου 10 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στις εξής ενότητες:
– γλωσσικών και αριθμητικών ικανοτήτων
– δεξιοτήτων, γενικών γνώσεων
και ξένης γλώσσας (αγγλικά).

Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων θα καθοριστεί από τη βαθμολογία που θα προκύψει από το άθροισμα των μονάδων των εξεταζόμενων ενοτήτων. Η κλίμακα βαθμολογίας σε όλες τις εξεταζόμενες ενότητες θα είναι 0-100 μονάδες και βάση οι 50 μονάδες.

 

Σε περίπτωση λανθασμένης απάντησης, θα ισχύσει η μέθοδος της αρνητικής βαθμολογίας και αφαίρεση στην περίπτωση αυτή του 1/4 της αναλογούσης στην ερώτηση βαθμολογίας.

 

Επιτυχόντες θα θεωρηθούν όσοι συγκεντρώσουν τουλάχιστον την βάση σε καθεμία από τις εξεταστέες ενότητες, ενώ συμψηφισμός της βαθμολογίας των ενοτήτων δεν επιτρέπεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.