Το πρωτο “Fam Trip” στη Ροδοπη ειναι γεγονος

Από επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα και το Φανάρι ξεκίνησαν το ταξίδι εξοικείωσής τους οι καλεσμένοι διαμορφωτές κοινής γνώμης του ΕΒΕΡ

Από την Κομοτηνή και το Φανάρι ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης που διοργανώνει το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, για διαμορφωτές κοινής γνώμης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού.

Οι καλεσμένοι του ΕΒΕΡ έφτασαν στην Κομοτηνή νωρίς το πρωί της Παρασκευής και θα παραμείνουν στο Νομό Ροδόπης για 4 μέρες, ενώ ξεκίνησαν ήδη την ξενάγησή τους γνωρίζοντας μερικά από τα τοπικά προϊόντα της Κομοτηνής και το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκαν το Φανάρι.

Μπουγάτσα και ελληνικός καφές, μπύρα «Βεργίνα» και “Grizo- Prasino” τσάι είχε το «μενού» της πρώτης ημέρας παρουσίας τους στην πόλη μας, στιγμές που καταγράφηκαν στους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς στα social media όπου και μοιράστηκαν στιγμιότυπα της επίσκεψής τους με τους ακολούθους τους.

Τις επόμενες ημέρες η ξενάγηση θα συνεχιστεί και σε σημεία ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να έρθουν σε επαφή και με σειρά ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων ώστε να καταγράψουν τα τοπικά προϊόντα,  την γαστρονομία, το επιχειρηματικό μεράκι των δικών μας επαγγελματιών, τις φυσικές ομορφιές της Ροδόπης καθώς και την μοναδική πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Κύριο μέλημα του ΕΒΕΡ είναι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ροδόπης, η ανάδειξη της ποικιλομορφίας και των ιδιαιτεροτήτων της, καθώς και η τοποθέτηση της στον χάρτη του εναλλακτικού και γαστρονομικού τουρισμού. Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Αντώνης Γραβάνης πρόκειται για το 1ο “fam trip” που πραγματοποιείται στην Ροδόπη και πραγματοποιείται από το ΕΒΕΡ με βασικό στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή του τόπου, των ανθρώπων και των επιχειρήσεών του, εκμεταλλευόμενοι την δυναμική και την τεράστια απήχηση που μπορεί να πετύχει η προβολή μέσω των social media.

Όπως εξήγησε η επιλογή των φιλοξενούμενων διαμορφωτών κοινής γνώμης δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για επαγγελματίες που εξειδικεύονται στο κομμάτι της τουριστικής προβολής, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και άνθρωποι που «μετρούν» συνεργασίες και με φορείς όπως ο ΕΟΤ.

«Η πρώτη ανταπόκριση από πλευράς τόσο των φιλοξενούμενων όσο και των ακολούθων τους είναι περισσότερο από ενθαρρυντικές, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε και για την επιτυχία του προσδοκώμενου αποτελέσματος που δεν είναι άλλο από την ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών, των επιχειρήσεων και των πολιτών της περιοχής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γραβάνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.