Το πνευμα των Χριστουγεννων αρχισε να ζωντανευει

Ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα και σιγά – σιγά οι πόλεις αρχίζουν να παίρνουν την χριστουγεννιάτικη εικόνα τους. Πολύχρωμα λαμπιόνια και χαμογελαστοί Άι-Βασίληδες σε χιονισμένα τοπία σκορπίζουν ευφορία, προσφορά πολύτιμη στην ανάγκη να «σπάσει» ο ζόφος των τελευταίων μηνών. Τα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα στολίδια πλήθυναν και περιμένουν τους καταναλωτές για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.
Μεταφερόμαστε σήμερα στην γειτονική Ξάνθη όπου το πνεύμα των Χριστουγέννων άρχισε να ζωντανεύει εδώ και καιρό. Μια βόλτα στις βιτρίνες της πόλης αρκεί για να μπεις στο κλίμα των Χριστουγέννων. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαμπάκια, ψεύτικο χιόνι και η διάθεση αλλάζει… ακόμα κι αν δεν βγήκες για κανονικό shopping! Προσεγμένη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για όλα τα βαλάντια και ένα κλίμα αισιοδοξία από την πλευρά των εμπόρων εφόσον σιγά – σιγά η αγορά άρχισε να κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς. Ίσως όχι όπως άλλες χρονιές πάντως σε σχέση με την οικονομική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι Έλληνες και συγκεκριμένα η αγορά τα πράγματα καλυτερεύουν.
Ελάτε λοιπόν να πάμε μαζί μια βόλτα στη γειτονική Ξάνθη που ντύθηκε γιορτινά και Χριστουγεννιάτικα και να θαυμάσουμε μαζί μερικές απ’ τις λαμπερές εικόνες της και συγκεκριμένα ας επισκεφθούμε το κατάστημα «Παιχνιδιάρικο» και το κατάστημα «COSMOPRO» και ας αφήσουμε τους εαυτούς μας να χαρούν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα…

 

Κατάστημα «Παιχνιδιάρικο», Δώστε χρώμα γιορταστικό στο σπίτι σας

Για τους περισσότερους τα Χριστούγεννα σημαίνει κάτι παραπάνω από μια μεγάλη γιορτή. Από μικρά παιδιά προσμέναμε με λαχτάρα τις μαγικές αυτές ημέρες και με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχαμε στο στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Σήμερα, η παράδοση αυτή διατηρείται αναλλοίωτη ο καθένας μας θέλει να γιορτάσει και να λαμπρύνει τις μέρες των Χριστουγέννων και τις πρωτοχρονιάς με τον καλύτερο αλλά συνάμα και τον οικονομικότερο τρόπο.

 

Με επίκεντρο αυτή τη φιλοσοφία το κατάστημα «Παιχνιδιάρικο» με είδη δώρων και εποχικών προϊόντων περιμένει να επισκεφθείτε το ζεστό και φιλικό περιβάλλον του επί της 28ης Οκτωβρίου 88, όπου θα βρείτε τις ιδέες, τις προτάσεις αλλά και τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε για να δώσουν στις γιορτινές σας μέρες τη λάμψη που αξίζουν.

 

Η επιχείρηση λειτουργεί εδώ και δεκατρία χρόνια, υπό την διεύθυνση της Σοφίας Ψωμά – Δούκογλου και του συζύγου της, αλλά το κατάστημα είναι παλιότερο, το πιο παλιό της Ξάνθης, όπως τονίζει η κ. Ψωμά – Δούκογλου, εφόσον προηγουμένως το λειτουργούσε ο πεθερός της.

 

Το κατάστημα διαθέτει όλα τα εποχιακά είδη, χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά και αποκριάτικα. Παρά το γεγονός ότι προσφέρει εποχιακά είδη εν τούτοις η κίνηση είναι καλή. Σύμφωνα με την κ. Ψωμά – Δούκογλου «όταν αλλάζεις εποχές έχεις περισσότερη δουλειά. Δεν παραμένεις σταθερά σε ένα είδος που ίσως να είναι βαρετό και το ξέρει ο κόσμος. Όταν αλλάζεις έχει ενδιαφέρον».

 

Εδώ και ένα μήνα περίπου η βιτρίνα του καταστήματος φιλοξενεί χριστουγεννιάτικα είδη. Δεντράκια, στολίδια, κεριά, πιατέλες, φαναράκια, χιονόμπαλες, σπιτάκια φωτιζόμενα ρεύματος και μπαταρίας σε μεγάλες ποικιλίες μπορεί να βρει κανείς σε αυτό.

 

Ευχαριστημένη από την κίνηση που παρατηρείται δηλώνει η κ. Σοφία Ψωμά – Δούκογλου. «Έχει ξεκινήσει ο κόσμος να ψωνίζει, συγκριτικά όχι όπως άλλα χρόνια είναι λίγο πιο πεσμένη η κίνηση αλλά είναι καλή. Ο κόσμος ψάχνει το φθηνό. Έρχεται ρωτά τις τιμές και μετά αγοράζει. Εμείς δουλεύουμε πολύ τα ηλεκτρικά σπιτάκια. Όσον αφορά στα δένδρα φεύγουν κυρίως τα μικρά, που στολίζονται εύκολα και με μικρότερο κόστος και η αλήθεια είναι ότι είναι ομορφότερα».

Κατάστημα «COSMO PRO», Διάχυτη η γιορτινή ατμόσφαιρα

 

Μια όμορφη και ωραία στολισμένη βιτρίνα δημιουργεί πάντα ευφορία. Στολισμένη με δεκάδες πολύχρωμα λαμπιόνια και χριστουγεννιάτικα στολίδια κλέβει την παράσταση και μονοπωλεί το ενδιαφέρον των παιδιών, που είναι άλλωστε και οι πρωταγωνιστές των ημερών, αλλά και κάνει την καθημερινότητά μας πιο λαμπερή.
Έτσι και στο κατάστημα «COSMO PRO» στην Ξάνθη φρόντισε για αυτές τις ημέρες, και όχι μόνο, να δημιουργήσει μια γιορτινή ατμόσφαιρα που είναι διάχυτη παντού.

 

Πολύχρωμα λαμπιόνια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, μπάλες, αστέρια, Αϊ-Βασίληδες, προσελκύουν το βλέμμα κυρίως των μικρών παιδιών και δημιουργούν ένα πνεύμα ευφορίας.
Το κατάστημα ξεκίνησε να παρέχει τις υπηρεσίες του το 2003 και δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά είδη οικιακής χρήσεως, καλλυντικά, εποχιακά αξεσουάρ. Διαθέτει όλα τα εποχιακά του χρόνου και λειτουργεί με συνεχόμενο ωράριο.

 

Η προετοιμασία για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε τον Οκτώβρη γιατί όπως εξηγεί η υπεύθυνη του καταστήματος Βάσω Μαρίτα «είναι μεγάλη η γκάμα των προϊόντων που πρέπει να προετοιμασθεί. Όλα τα χριστουγεννιάτικα είδη διατίθενται σε μια μεγάλη γκάμα».

 

Σύμφωνα με την κ. Βάσω Μαρίτα «οι καταναλωτές ψάχνουν να αγοράσουν το φθηνό προϊόν αλλά και το ποιοτικά καλό. Γνωρίζουν ότι στο κατάστημα αυτό θα το βρουν. Σαφώς σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια η κίνηση είναι μειωμένη, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει να ανεβαίνει η ψυχολογία τόσο των καταναλωτών όσο και τις αγοράς. Μέχρι σήμερα την περισσότερη κίνηση στην κατανάλωση έχουν τα προϊόντα που αφορούν στο φωτισμό αλλά αυτό συνέβαινε κάθε χρόνο».

Ανεβαίνει λοιπόν η ψυχολογία όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και όπως σημειώνει η κ. Βάσω Μαρίτα «ο κόσμος χαίρεται το στολισμό και κυρίως τα παιδάκια».

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… Εν μέσω οικονομικής κρίσης ίσως είναι ευκαιρία να χαλαρώσουμε λίγο…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.