Το ISOBOX που δωρισαν τα Επιμελητηρια Ροδοπης η λυση για το ανοιγμα της Νυμφαιας

Μετά από πρόταση του Αντώνη Γραβάνη, και αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες που εκκρεμούν, για να αποτελέσει τη βάση για τους ελέγχους

Η χρήση του ISOBOX που δώρισαν τα Επιμελητήρια Ροδόπης, και έχει ήδη τοποθετηθεί κοντά στο συνοριακό σταθμό, φαίνεται να προωθείται για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε για το άνοιγμα της Νυμφαίας.

Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος τόνισε πως μετά από επαφές, φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να λειτουργήσει κανονικά.

Ο κ. Γραβάνης δήλωσε τα εξής:

«Από το καλοκαίρι του 2020, όποτε και έκλεισε ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας λόγω covid-19, το πρόβλημα ήταν ξεκάθαρο. Η έλλειψη υποδομών δεν έδινε την δυνατότητα εγκατάστασης κλιμακίων του ΕΟΔΥ και άλλων υπηρεσιών για την διασφάλιση των υγειονομικών ελέγχων στους διερχόμενους.

Ως Επιμελητήριο τονίσαμε πολλές φορές την ανάγκη εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, ώστε να μην επαναληφθεί η ίδια κατάσταση. Και ενώ φορείς και πολίτες της περιφέρειας ΑΜΘ αντιλήφθηκαν την τεράστια συμβολή του συγκεκριμένου μεθοριακού σταθμού στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καμία πρωτοβουλία δεν υλοποιήθηκε για τον εκσυγχρονισμό του αλλά και την προετοιμασία για την τουριστική περίοδο του 2021.

Την Παρασκευή αιφνιδίως και αδικαιολογήτως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το κλείσιμο του σταθμού με την δικαιολογία της έλλειψης υποδομών.

Η απόφαση του Υπουργείου να παραμείνει κλειστός  ο Μεθοριακός Σταθμός της Νυμφαίας θα επηρεάσει δραματικά  την τουριστική κίνηση στη Ροδόπη και την Περιφέρεια μας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα  στις τουριστικές επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία.

Αμέσως επικοινώνησα με τον Βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανίδη Ευρυπίδη, που είχε τον συντονισμό και την επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία, προτείνοντας να αξιοποιηθεί το isobox, που τα Επιμελητήρια της Ροδόπης είχαμε χρηματοδοτήσει και δωρίσει για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, ως σημείο εγκατάστασης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Από την αυτοψία του χώρου που ακολούθησε, αποφασίστηκε ότι το συγκεκριμένο σημείο μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ελέγχου, αρκεί να ολοκληρωθούν εργασίες που είχαν αναλάβει οι αρμόδιοι φορείς από το καλοκαίρι του 2020.

Σήμερα το πρωί, το γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, εξέφρασαν την ξεκάθαρη βούληση τους  στον Βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανίδη Ευρυπίδη, να ανοίξει η Νυμφαία για την διέλευση τουριστών, εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες στο isobox, για να αποτελέσει τη βάση για τους ελέγχους.

Επειδή στην κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο επιβάλλεται η λειτουργία της πύλης εισόδου για διέλευση τουριστών, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, άμεσα να προχωρήσουν στις απαιτούμενες εργασίες, ώστε σε λίγες μέρες να γίνει άρση της απόφασης.»

Μακάριος Λαζαρίδης: Η Νυμφαία θα ανοίξει άμεσα

Την βεβαιότητά του πως η Νυμφαία θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες για να υποδεχθεί εκατομμύρια τουρίστες εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Αυτό, σημειώνει, είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον βουλευτή Ροδόπης και τέως υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη.

«Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που χθες το απόγευμα φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο» σημειώνει, αποδίδοντας εύσημα και στον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Λευτέρη Οικονόμου και τον Προέδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το βράδυ της Παρασκευής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι της Καβάλας, είχε τονίσει πως το πρόβλημα είναι η τοποθέτηση ενός κοντέινερ για τα τεστ, και αν χρειαστούν εργασίες, υπάρχει η δυνατότητα για την ενεργοποίηση του μηχανικού του στρατού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.