Το ελαιολαδο της Μαρωνειας ταξιδευει σε ολο τον κοσμο

Εγκαινιάστηκε η μονάδα τυποποίησης, συσκευασίας και εμφιάλωσης ελαιολάδου “APOS”

Με την προοπτική να παράγουν ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, το οποίο θα βρει την θέση του στις αγορές του εξωτερικού, εγκαινίασαν την νέα τους μονάδα τυποποίησης, συσκευασίας και εμφιάλωσης ελαιολάδου “APOS”, ο Γιώργος και η Βέσκα Δηλούδη, το πρωί του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου στη Μαρώνεια.

Ήδη το ελαιόλαδό τους πωλείται στην Βουλγαρία, ενώ φιλοδοξούν να ανοίξουν, μέσω των επαφών τους, δρόμους στις αγορές του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης, της Νότιας Κορέας και ίσως των ΗΠΑ.

Τα εγκαίνια έλαβαν χώρα παρουσία Μαρωνιτών αλλά και φίλων και συνεργατών από όλη τη Μαρώνεια καθώς και του εκλεγμένου Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών κ. Απόστολου Ιωάννου, που ευχήθηκε καλές δουλειές και τόνισε πως προσπάθειες σαν και αυτή δείχνουν τη δυναμική που έχει ο τόπος.

Από τη Βουλγαρία στους Προσκυνητές και το ελαιόλαδο

Όπως τόνισαν, ζούσαν στη Βουλγαρία αλλά η καταγωγή του κ. Δηλούδη είναι από τον Βόρειο Έβρο, και όσο βρισκόταν στη Βουλγαρία, η κ. Βέσκα εργαζόταν ως νομικός, ενώ ο κ. Δηλούδης αν και ιστορικός, για πολλά χρόνια εργαζόταν ως διευθυντής εμπορικών σχέσεων σε μια μεγάλη εταιρεία. Αφού ολοκλήρωσαν τον επαγγελματικό τους κύκλο, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Μαρώνειας, μιας και τους άρεσε πάρα πολύ ο τόπος και οι άνθρωποί του, και συγκεκριμένα στους Προσκυνητές.

Θέλοντας να κάνουν κάτι για αυτή, βλέποντας την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου, αποφάσισαν να κάνουν αυτό το συσκευαστήριο, ενώ ελπίζουν την επόμενη χρονιά να κατασκευάσουν και ένα μικρό ιδιωτικό ελαιοτριβείο, για να βγάλουν λάδι σε μικρή ποσότητα, αλλά υψηλής ποιότητας.

Ήδη εδώ και τέσσερα χρόνια παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο, με έμφαση στην ποιότητα της ελιάς που παράγεται, στις συνθήκες καλλιέργειας -με την συμβουλή γεωπόνων- και συνεχείς χημικούς ελέγχους, ώστε να εγγυηθούν την ποιότητά του, και κάνουν ήδη πωλήσεις στη γειτονική Βουλγαρία.

Άνοιγμα με όχημα την ποιότητα

Το όνομα του ελαιολάδου τους είναι APOS, από το όνομα του γιού τους Απόστολου, ο οποίος πλέον εργάζεται στο Βιετνάμ, και αποτελεί και τον δίαυλό τους για την πώληση του στις αγορές της Ασίας.

Έτσι κάνουν συμφωνίες με το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, την Σιγκαπούρη, την Νότια Κορέα, ενώ ελπίζουν να μπουν και στην αγορά της Ιαπωνίας ή ακόμα και των ΗΠΑ, μιας και ο Απόστολος έχει επαφές και εκεί έχοντας περάσει κάποια χρόνια των σπουδών του σε αυτές.

Πάντα όμως δίνουν έμφαση στην ποιότητα, και δεν φιλοδοξούν να φτάσουν σε υψηλές ποσότητες. «Θέλουμε συγκεκριμένες ποσότητες, αλλά να είναι πολύ καλό και να είναι τοπικό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δηλούδης.

Ήδη έχουν λάβει τρία βραβεία ποιότητας, σε εκθέσεις σε Νέα Υόρκη, Τόκιο και Βερολίνο, και θεωρούν πως θα μπορέσουν να έχουν θετικά αποτελέσματα στο μέλλον. «Όταν κάνει κάτι σωστό, μπορείς να το κάνεις όπως πρέπει» ανέφερε η κ. Βέσκα, που θεωρεί πως θα πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι την αξία του λαδιού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.