Το ΔΝΤ υποβαθμισε τις αναπτυξιακες προβλεψεις της Τουρκιας

Η παγκόσμια πρόβλεψη ανάπτυξης ανήλθε στο 6%

Ενημερώνοντας την έκθεση για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις ανάπτυξης της Τουρκίας για το 2021.

Συγκεκριμένα η πρόβλεψη ανάπτυξης του Απριλίου για την Τουρκία, η οποία ήταν 6,0%, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο 5,8% το Ιούνιο για 2021, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.

Η έκθεση προέβλεψε επίσης αύξηση για το 2022 στο 3, 3%. Τον Απρίλιο, η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2022 ήταν στο 3, 5%.

Παγκόσμια πρόβλεψη ανάπτυξης 6%

Σύμφωνα με την έκθεση, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αυξηθεί κατά 6% το 2021, ενώ η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2022 αυξήθηκε από 4, 4% σε 4,9%.

Όμως, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης για τις ανεπτυγμένες οικονομίες έχουν αυξηθεί, οι προοπτικές ανάπτυξης για τις αναδυόμενες οικονομίες έχουν μειωθεί. Το 2021, η πρόβλεψη ανάπτυξης για τις ανεπτυγμένες χώρες αυξήθηκε από 5,1% σε 5,6% και η πρόβλεψη ανάπτυξης για τις αναδυόμενες οικονομίες μειώθηκε από 6,7% σε 6,3%.

Η έκθεση σημείωσε ότι οι οικονομικές προσδοκίες διέφεραν από τον Απρίλιο, σημειώνοντας ότι η πρόσβαση στο εμβόλιο είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που καθορίζουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

«Ο πληθωρισμός θα βλέπει παλιά επίπεδα το 2022»

Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι οι αυξήσεις του πληθωρισμού αναμένονται σε ορισμένες αναδυόμενες οικονομίες λόγω των υψηλών τιμών των τροφίμων, αλλά τα ποσοστά πληθωρισμού αναμένεται να επιστρέψουν στα προ-πανδημικά επίπεδα σε πολλές χώρες το 2022.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.