Την «υιοθετηση» του πορισματος της διακομματικης απο φορεις και πολιτες προτασσει η ΟΕΕΘ

Όσα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη των μελών του Δ.Σ. της ΟΕΕΘ με την πρόεδρο της Διακομματικής Ντόρα Μπακογιάννη

Την αγωνία των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της Θράκης σε σχέση με τον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της ΑΜ-Θ που εμπεριέχει το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής μετέφεραν στην πρόεδρό της κ. Ντόρα Μπακογιάννη τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης σε τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Αντικείμενο της συνάντησης στην οποία από πλευράς της Ομοσπονδίας συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Αντώνης Φραντζής, ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Κασαπίδης και η Γενική Γραμματέας κ. Κική Κωνσταντινίδου ήταν το μέρος του πορίσματος που αφορά στο επιχειρείν και περιλαμβάνει την ιεράρχηση των στόχων σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο, ούτως ώστε να η Θράκη να βγει από το «τέλμα» το οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, πολύ περισσότερα τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αντώνης Φραντζής «οι καταστάσεις που βιώνουμε στην Θράκη είναι πλέον τρομαχτικά δύσκολες» για να μεταφέρει την ανησυχία από πλευράς των Θρακιωτών και για την απουσία πλήρους στήριξης όλων των κομμάτων σε ένα ενιαίο πόρισμα.

«Ο σχεδιασμός για τη Θράκη πρέπει να έχει μια στρατηγική πάνω από κόμματα και άλλα πράγματα. Η Θράκη είναι πάνω απ’ όλα και αυτό που εμείς εκλαμβάνουμε από τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, είναι ότι όλοι θέλουν η Θράκη να πάει μπροστά. Καταλαβαίνουν τα προβλήματα της Θράκης, ξέρουν τη θέση που βρίσκεται και όλοι θέλουν να την στηρίξουν, ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει απ’ όλα τα κόμματα» ανέφερε εξηγώντας πως «σαφώς το πόρισμα και τα όσα εμπεριέχει δεν είναι στο σύνολό τους σωστά, ωστόσο κινούμαστε προς μια κατεύθυνση που εμείς θεωρούμε σωστή». Άλλωστε όπως εξήγησε το πόρισμα της διακομματικής αποτελεί έναν οδηγό για τα επόμενα 15-20 χρόνια, που εμπεριέχει έργα που εφόσον υλοποιηθούν «θα μας περάσουν ως περιοχή απέναντι και θα μας κάνουν ισότιμους με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Η Θράκη σε τέλμα

Ερωτηθείς σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση ο ίδιος ανέφερε πως η περιοχή βρίσκεται σε τέλμα, εξηγώντας πως «μπορεί να θεωρούμαστε το ίδιο με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, αλλά δεν είμαστε και αυτό πρέπει να αλλάξει. Η Θράκη πρέπει να τονωθεί, να πάρει ένα σκούντημα παραπάνω, αυτό λέμε και αυτό επιδιώκουμε» ανέφερε.

Το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για την περιοχή της Θράκης, όχι μόνο στο κομμάτι του επιχειρείν, ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας πως η προσπάθεια τη ΟΕΕΘ έγκειται στην ευαισθητοποίηση των φορέων και πολιτών της Θράκης για την προώθηση και υλοποίησή του, ούτως ώστε αυτό να μην αφεθεί στην λήθη του χρόνου. Προς την κατεύθυνση αυτή όπως εξήγησε μετά το Πάσχα, κορωνοϊού επιτρέποντος, αναμένεται να λάβουν χώρα μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων που θα αφορούν στα όσα το πόρισμα εμπεριέχει ώστε να γίνουν κοινό κτήμα, και σε επίπεδο διεκδικήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.