Την επανεκλογη του στην διοικηση του ΓΕΩΤΕΕ Θρακης διεκδικει ο Τριανταφυλλος Παπαδακης

Ο νυν πρόεδρος του παραρτήματος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής προς όλους

«Την ιστορία γράφουν αυτοί που δίνουν το παρών και συμμετέχουν στην διαμόρφωση του μέλλοντος» το μήνυμά του

Την επανεκλογή του αλλά και της παράταξης της ΔΑΚΕ στην οποία ανήκει διεκδικεί αυτήν την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου ο νυν πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης κ. Τριαντάφυλλος Παπαδάκης.

Εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης πραγματοποιούνται συνολικά για το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος  (ΓΕΩΤΕΕ) μετά και τις τελευταίες εκλογές του 2018 όταν και είχε επικρατήσει η ΔΑΚΕ, η οποία μπαίνει εκ νέου στη μάχη της κάλπης με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο.

Πρόκειται για τον πρώτο επιμελητηριακό θεσμό που μπαίνει σε εκλογική διαδικασία μετά την πανδημία του κορωνοϊού που «έδωσε» και παράταση στις νυν διοικήσεις, σε μια εποχή με πολλά ανοιχτά και για τους κλάδους που διαχειρίζεται το ΓΕΩΤΕΕ ζητήματα.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ διεκδικεί την ανανέωση της  θητείας της στην διοίκηση τόσο του πανελληνίου όσο και του τοπικού οργάνου, καθώς όπως τόνισε ο κ. Παπαδάκης φιλοξενούμενος στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» «είμαστε χρόνια στην διοίκηση αμφότερων και θεωρούμε ότι παράγουμε έργο, διαμορφώνοντας απόψεις, γιατί ο ρόλος του ΓΕΩΤΕΕ είναι να είναι σύμβουλος της πολιτείας σε όλες τις εκφάνσεις της».

Βήμα στους «εικοσάρηδες»

Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, βρίσκει την παράταξη της ΔΑΚΕ  με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο που όπως τόνισε ο κ. Παπαδάκης δίνει βήμα στους  «εικοσάρηδες». Στα παιδιά που μόλις πήραν πτυχίο και θα διεκδικήσουν την ψήφο των συναδέλφων τους,  υπό την λογική ότι «αποτελούν τη νέα γενιά που προβληματίζεται, έχει φρέσκια γνώση, είναι κοντά στις τεχνολογίες και τα προβλήματα της νεολαίας» γεγονός πολύ σημαντικό καθώς «το ΓΕΩΤΕΕ εκτός από συμβουλευτικός χώρος είναι και εν μέρει συνδικαλιστικός, προασπίζοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων γεωπόνων, δασολόγων, γεωλόγων, κτηνιάτρων και ιχθυολόγων».

Η θητεία που φτάνει στο τέλος της δεν ήταν μια εύκολη για τους προαναφερθέντες κλάδους θητεία δεδομένου ότι το σύνολο της κοινωνίας και των επαγγελμάτων, ως αλληλένδετα, κλονίστηκαν από τις απανωτές κρίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό όπως εξήγησε η ΔΑΚΕ ως διοίκηση με πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο και απόλυτη πλειοψηφία στη διοικούσα επιτροπή της Θράκης, καθ’ όλη την διάρκεια των ετών αυτών διοργάνωσε ημερίδες σε όλη τη Θράκη με καλλιέργειες,  ενώ έκανε και παρεμβάσεις στον τύπο για θέματα επικαιρότητας, όπως κλιματικής αλλαγής ή φυσικών καταστροφών, φαινομένων όπως ήταν οι μέδουσες το καλοκαίρι, το πλαγκτόν, οι φωτιές στα δάση, με στόχο την καταπολέμηση του πανικού και του φόβου που οφείλεται είτε στην ελλιπή είτε στην μη αντικειμενική ενημέρωση. Άλλωστε σε αυτό ακριβώς το σημείο εδράζεται και ο ρόλος του ΓΕΩΤΕΕ με την επιστημονική αντικειμενική γνώση των μελών του, να θέτει σε πραγματική βάση τα προβλήματα.

Μπροστά μας μια πιθανή επισιτιστική κρίση

Για τον ίδιο τα «δύσκολα» δεν σταματούν εδώ, καθώς όπως εξήγησε πιθανολογεί την έλευση μια διατροφικής κρίσης, που θα χαρακτηρίζεται από την ένδεια προϊόντων, ζωικής και φυτικής παραγωγής, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων που αφήνουν το παγκόσμιο αποτύπωμά τους.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, δεν πρέπει να χαϊδεύουμε αυτιά. Την κλιματική αλλαγή όλοι τη ζούμε καθημερινά, τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας λέγανε ότι τέτοια εποχή είχε μισό μέτρο χιόνι έξω. Έχει να χιονίσει στην Κομοτηνή τρία χρόνια. Ή αν πέσει κάποια βροχή βλέπουμε ότι είναι τέτοιου μεγέθους που προκαλεί καταστροφές. Είδαμε τι έγινε στην Κρήτη. Αυτά είναι ακραία  καιρικά φαινόμενα αλλά και  ανθρωπογενείς παράγοντες οι οποίοι πρέπει να μετριαστούν ώστε να μπορέσει  η φύση να ανακάμψει, γιατί η φύση έχει τους μηχανισμούς για να μπορέσει να ανακάμψει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η νέα ΚΑΠ και η προετοιμασία για την αντιμετώπιση της διαφαινόμενης επισιτιστικής κρίσης τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας

Ερωτηθείς για τα επόμενα «βήματα» του ΓΕΩΤΕΕ ο κ. Παπαδάκης εστίασε στην σημαντικότητα της νέας ΚΑΠ, η οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και θα πρέπει όπως εξήγησε «η γνώση αυτή να διαμοιραστεί και μέσω του ΓΕΩΤΕΕ». Από εκεί και πέρα η δεύτερη στόχευση αφορά στην ενημέρωση των πολιτών  για την επερχόμενη διατροφική κρίση ώστε «να κατευθυνθούμε με ασφάλεια σε κάποια προϊόντα υψηλής ακαθάριστης προσόδου και χαμηλού εμπορικού ρίσκου» όπως ανέφερε εξαλείφοντας στο μέτρο του δυνατού την πιθανότητα της επαγγελματικής αποτυχίας.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της στροφής του κόσμου προς την παραγωγή πρωτεϊνικών τροφών, είτε για ανθρώπινη κατανάλωση, είτε για ζωική παραγωγή, που ειδικά στην περίπτωση της δεύτερης θα πρέπει να προστατευτεί τόσο λόγω της μείωσης όσο και λόγω  της ακρίβειας που εμφανίζεται στα «προϊόντα» της. Μια στροφή προς τις πρωτεΐνες ανθρώπινης κατανάλωσης, οι οποίες όπως τόνισε θα δώσουν λύσεις σε μια πιθανή επισιτιστική κρίση.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί και σε όλη την ΠΑΜ-Θ από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Ο κ. Παπαδάκης κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής προς τους συναδέλφους του τονίζοντας πως «οι απουσίες δεν γράφουν ιστορία, οι συμμετοχές και αυτοί που δίνουν το παρών την γράφουν, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση του μέλλοντος». «Καλώ λοιπόν όλους τους συναδέλφους να μας στηρίξουν. Ξέρουν ποιοι είμαστε, στην περιφέρεια ζούμε και είμαστε ένας κλάδος που ζει και αναπνέει δίπλα σας. Επομένως ελάτε να μας ψηφίσετε» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.