Την αδικη φορολογηση αναδρομικων 11μηνου των Συνταξιουχων επισημαινει η ΑΓΣΣΕ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα

Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταïκούρα Χρήστο, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Θ. Σκυλακάκη και τον αρμόδιο για την φορολογική πολιτική  & τη Δημόσια Περιουσία Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α. Βεσυρόπουλο με την οποία επισημαίνει την άδικη φορολογική αντιμετώπιση των αναδρομικών του 11μήνου (Ιούνιος 2015- Μάιος 2016).

Ακολουθεί η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Οι Συνταξιούχοι μέλη μας, έλαβαν τον Οκτώβριο του 2020 τα αναδρομικά του 11μήνου (Ιούνιος ’15 έως Μάιος ’16), των μνημονιακών περικοπών των Νόμων 4051 & 4093/12 και μόνον επί των κύριων Συντάξεων.

Την 1/3/2021 ο Γ. Γραμματέας της ΑΑΔΕ, εξέδωσε εγκύκλιο για τον τρόπο φορολόγησης αυτών των αναδρομικών, αλλά και παρακράτησης της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Όπως γνωρίζετε, αυτά τα αναδρομικά χορηγήθηκαν άτοκα και με καθυστέρηση 5 ετών! Αν η φορολόγηση πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γ. Γραμματέα της ΑΑΔΕ, σημαίνει ότι θα ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ – ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ, σχεδόν κατά 50% τα καταβληθέντα αναδρομικά!

Σας θυμίζουμε ότι, τα αντίστοιχα αναδρομικά των ίδιων νόμων 4051 & 4093/12, των Ειδικών Μισθολογίων για όλο το διάστημα (όχι μόνο το 11μηνο) φορολογήθηκαν  σύμφωνα με τον Ν. 4472/17 με αυτοτελή φορολογικό συντελεστή 20% και εκεί τελείωσε κάθε άλλη φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων.

Μετά τα ανωτέρω, σας καλούμε να αποκαταστήσετε την προφανή αδικία σε βάρος μας εντάσσοντας την φορολόγηση των αναδρομικών των κύριων Συντάξεων μας του 11μήνου (Ιούνιος ’15 – Μάιος ’16),στις διατάξεις και τις φορολογικές προβλέψεις του Ν. 4472/17. Γιατί πιστεύουμε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση, ανεξάρτητα από επαγγελματική ιδιότητα ή κοινωνική θέση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.