Τι ζητουν οι καπνοπαραγωγοι απο τον Υπουργο Αγροτικης Αναπτυξης

Ειδική ενίσχυση για τον κορωνοϊό, ένταξη ξανά στις συνδεδεμένες του καπνού και άρδευση στις ορεινές περιοχές

Στην σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό συμμετείχε ο πρόεδρος του συλλόγου Καπνοπαραγωγών Θράκης κ. Εσάτ Χουσεΐν, επιθυμώντας τα τρία κυριότερα αιτήματα των καπνοπαραγωγών, κάποια από τα οποία αφορούν όλο τον κλάδο, κάποια όμως αφορούν και θέματα των τοπικών παραγωγών.

Όπως σημείωσε ο κ. Χουσεΐν πριν από την σύσκεψη, το πιο άμεσο αίτημά τους είναι η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των καπνοπαραγωγών, λόγω covid, για την οποία είχε μιλήσει το ΥΠΑΑΤ σε πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους των καπνοπαραγωγών στην Αθήνα.

Η ενίσχυση αυτή αναμένεται να ανέρθει σε 90 ευρώ το στρέμμα, να αφορά όλες τις ποικιλίες και να δοθεί βάσει ΟΣΔΕ 2020, με τους παραγωγούς να πιέζουν ώστε να δοθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πέρα όμως της ενίσχυσης για τον κορωνοϊό, οι καπνοπαραγωγοί θέλουν να επιστρέψει, στη νέα ΚΑΠ, η συνδεδεμένη ενίσχυση στον καπνό, κάτι το οποίο, σημείωσε, είναι εφικτό, μιας και το έχει υλοποιήσει η γειτονική Βουλγαρία για τους παραγωγούς εκεί.

Τέλος ζητούν να υπάρξει σύστημα άρδευσης στις ορεινές περιοχές, και έχουν ήδη προτείνει 7 οικισμούς στο υπουργείο για τους οποίους θεωρούν πως θα μπορούσε να γίνουν εύκολα οι παρεμβάσεις που θα εξυπηρετήσουν τους καλλιεργητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.