Τι θα γινει φετος με τον Τουρισμο στην ΑΜΘ;

Σύγκρουση Τσώνη-Πολυμέρου με φόντο τον παραπαίοντα κλάδο του τουρισμού

Πιέσεις στην κυβέρνηση για άνοιγμα των συνοριακών σταθμών με υγειονομικά πρωτόκολλα, και στοχευμένη ψηφιακή διαφήμιση στα πλάνα της Περιφέρειας

Σφοδρή σύγκρουση προκάλεσε η συζήτηση για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας ΑΜΘ για την φετινή τουριστική περίοδο, με τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Αθανάσιο Τσώνη και την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Μαρία Πολυμέρου να «διασταυρώνουν» διαδικτυακά τα ξίφη τους.

Η επερώτηση της κ. Πολυμέρου  αφορούσε γενικότερα τις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια για την φετινή τουριστική προβολή, τόσο όσο αφορά το άνοιγμα της διόδου της Νυμφαίας καθώς και των άλλων εισόδων στη χώρα μας από τη Βουλγαρία, όσο και την τουριστική προβολή, την οποία βρίσκει ελλιπή.

Παράλληλα επέκρινε την στάση του Αντιπεριφερειάρχη, καθώς και το έργο που έχει κάνει μέχρι τώρα, μιλώντας για ανεπάρκεια της διοίκησης περιλαμβανομένου του Περιφερειάρχη, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών που οδηγούν τον κλάδο σε αφανισμό, την στιγμή μάλιστα που δεν έχει υπάρξει καμία οικονομική στήριξη σε αυτόν.

Κατηγορίες για μικροπολιτική

Η απάντηση του κ. Τσώνη ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, κατηγορώντας την κ. Πολυμέρου πως τη στιγμή που η κατάσταση του Τουρισμού παγκόσμια είναι ιδιαίτερα ρευστή, ζητά εχέγγυα που κανείς δεν μπορεί να δώσει, και πως μοιάζει να αδημονεί να δικαιωθούν δυσοίωνα σενάρια, εξυπηρετώντας μικροπολιτικές της τακτικές.

«Από το πάθος σας για καταστροφολογία διολισθαίνετε σε λάθη που προκαλούν σύγχυση» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η διοίκηση έχει καλέσει σε συστράτευση φορέων για τη λειτουργία των συνοριακών σταθμών με υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όσο για την προβολή, μίλησε για επικείμενο «βομβαρδισμό ψηφιακής προβολής» σε χώρες στόχους όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία, τόσο για όλη την Περιφέρεια όσο και ειδικά για περιοχές όπως η Σαμοθράκη.

Τέλος, για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, σημείωσε πως η κ. Πολυμέρου κάνει την παρατήρηση «με περίσσιο θράσος», όταν «σαμποτάρεται από συγκεκριμένους παράγοντες η δυνατότητα αποζημίωσης του πρώτου κύκλου».

Σημείωσε δε πως ήταν μέσα στο πλάνο τόσο οι τουριστικές όσο και η εστίαση, αλλά δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προχωρήσει.

Άγνοια της αγωνίας των επιχειρηματιών

Στη δευτερολογία της η κ. Πολυμέρου επέκρινε τον κ. Τσώνη, εκφράζοντας την άποψη πως δεν έχει επίγνωση της αγωνίας που έχουν αυτή την περίοδο οι επαγγελματίες, ενώ δεν απάντησε ουσιαστικά σε κανένα της ερώτημα.

«Κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι είστε Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, γιατί η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κόσμος είναι έτοιμος να κλείσει τις επιχειρήσεις του. Εσείς τι κάνετε, απλά γελάτε και τους κοροϊδεύετε αυτή τη στιγμή» ανέφερε, εξηγώντας πως ως άνθρωπος που ασχολείται με τον Τουρισμό για πολλά χρόνια, είναι η τελευταία που θα έκανε στείρα αντιπολίτευση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.