Τι συμβαινει με τα τραπεζοκαθισματα στην Κομοτηνη;

Να καταθέσουν από τώρα τα αιτήματα για διάθεση χώρων προτρέπει τους επαγγελματίες ο Δήμος Κομοτηνής

Όσο νωρίτερα καταθέσουν τις αιτήσεις για διάθεση χώρων τραπεζοκαθισμάτων, τόσο πιο έτοιμες θα είναι οι υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής για να τις εγκρίνουν μόλις επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων, τονίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Φέτος είναι ιδιαίτερη χρονιά για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, που τόνισε πως για τις άδειες, ότι, επειδή η έκδοση δεν εξαρτάται μόνο από το Δήμο αλλά χρειάζεται και κάποιες βεβαιώσεις, καλό θα ήταν να γίνουν τα εξής:

Αρχικά, να κάνουν όσοι χρειάζεται όλες τις αιτήσεις ηλεκτρονικά για τις απαλλαγές από το Δήμο, ώστε να γνωρίζουν τι έχουν να συμψηφίσουν.

Όσο για τις νέες άδειες τραπεζοκαθισμάτων, να φροντίσουν να γίνουν το νωρίτερο δυνατό οι αιτήσεις, ώστε η υπηρεσία να μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, να κάνει τις εγκρίσεις και τους συμψηφισμούς, ώστε να είναι έτοιμοι, και μόλις επιτραπεί στα καταστήματα να ανοίξουν, να τις  πάρουν για να μην χάσουν ούτε μία μέρα.

Όσο για τον επιπλέον χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, που είχε δοθεί πέρυσι, ο Δήμος αναμένει την υπουργική απόφαση για το θέμα, ώστε να δώσει τον επιπλέον χώρο άμεσα.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο κ. Ανέστης Βαφειάδης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ, που σημείωσε πως έχουν ενημερώσει όλους τους συναδέρφους τους να καταθέσουν άμεσα τα έγγραφα και τις αιτήσεις, ώστε να είναι έτοιμοι τον Μάϊο μόλις επιτραπεί η λειτουργία τους.

Ήδη σε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα τους τονίστηκε πως θα ισχύσει ότι ίσχυε πέρυσι για το συγκεκριμένοι θέμα, απλώς περιμένουν να οριστικοποιηθεί πότε θα ανοίξει η εστίαση, ώστε να βγουν οι ανάλογες υπουργικές αποφάσεις που θα επιτρέπουν στους Δήμους να κάνουν τις αντίστοιχες ενέργειες με πέρυσι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.