Θετικος ο απολογισμος της παρουσιας της Περιφερειας ΑΜΘ στην Detrop & Oenos

Βασίλης Δελησταμάτης: «Η ΠΑΜΘ πέτυχε στην έκθεση αρκετούς στόχους, παρουσίαση των προϊόντων, επαφές με αγοραστές, βραβεύσεις, και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να καταλάβουμε το κομμάτι που μας ανήκει στον τομέα αυτό»

Με βραβεύσεις, αλλά και με μεγάλο ενδιαφέρον από εν δυνάμει αγοραστές, επέστρεψαν από τις  διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών Detrop & Oenos, που πραγματοποιήθηκαν από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης τόσο τα στελέχη της Περιφέρειας ΑΜΘ, όσο και οι εκθέτες.

Μάλιστα μπήκαν οι βάσεις για ακόμα μεγαλύτερη προώθηση των προϊόντων της περιοχής, με την ΠΑΜΘ να αποτελεί εταίρο την προσπάθεια δημιουργίας Ολυμπιάδας ελαιοκομίας, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Δελησταμάτης μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα προϊόντα

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ήταν τιμώμενη περιφέρεια της έκθεσης, κάτι πολύ σημαντικό σύμφωνα με τον κ. Δελησταμάτη, με συμμετοχή 28 εκθετών στο περίπτερο της Περιφέρειας, με προϊόντα όπως ελαιόλαδο, κρασί, κρέας γαλακτοκομικά, και άλλα εξειδικευμένα προϊόντα, που μαζί με τους άλλους μεμονωμένους εκθέτες έφτασαν στους 35 εκθέτες από όλη την ΑΜΘ.

Έτσι εκεί βρισκόταν μια πολυπληθής ομάδα, με τους εκθέτες να θεωρούν πολύ σημαντική την παρουσία τους, βλέποντας επισκέπτες στα περίπτερά τους, και κάνοντας συναντήσεις με υποψήφιους αγοραστές.

«Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει, και μάλιστα με πολύ θετικό πρόσημο» ανέφερε.

Ανάδειξη των προϊόντων της Περιφέρειας

Στόχος της Περιφέρειας ήταν να αναδειχθούν τα προϊόντα της Περιφέρειας ακόμα περισσότερο, να γίνουν ακόμα πιο αναγνωρίσιμα και να συνδεθούν με την τουριστική  ταυτότητα της περιοχής, κάτι που ο κ. Δελησταμάτης θεωρεί πως κατάφεραν, μέσα από τη δράση γευσιγνωσίας, με γνωστούς σεφ να τα μαγειρεύουν στο πλαίσιο της έκθεσης, λαμβάνοντας και πολλά βραβεία.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια τιμήθηκε ως αναδυόμενη περιφέρεια της έκθεσης, ενώ έγιναν αρκετές βραβεύσεις επιχειρήσεων της περιοχής μας τόσο στην ελαιοκομία και το ελαιόλαδο, όσο και στον τομέα του κρέατος.

Παράλληλα σπουδαστές από τα ΙΕΚ της περιοχής μας συμμετείχαν σε διαγωνισμούς μαγειρικής στο πλαίσιο της έκθεσης, αποσπώντας και εκεί βραβεύσεις.

«Η ΠΑΜΘ πέτυχε στην έκθεση αρκετούς στόχους, παρουσίαση των προϊόντων, επαφές με αγοραστές, βραβεύσεις, και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να καταλάβουμε το κομμάτι που μας ανήκει στον τομέα αυτό» τόνισε.

Προς μια Ολυμπιάδα ελαιοκομίας

Όσο για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Περιφέρειας για την προώθηση των προϊόντων της, ο κ. Δελησταμάτης σημείωσε πως σχεδιάζεται μια «Ολυμπιάδα» ελαιοκομίας, με στόχο να στηριχθεί η προώθηση του ελαιόλαδου και της ελιάς.

Μετά από επαφές με άλλες περιφέρειες και την Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «Φίλαιος», που διοργάνωσε τους διαγωνισμούς ελαιόλαδου και ελιών στην έκθεση, προχώρησαν περισσότερο, και η ΠΑΜΘ θα συμμετέχει στο σχήμα που θα την διοργανώσει στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων του 2024 στη Γαλλία.

Θέλουν να περάσουν και να αναδείξουν, σε συνεννόηση με τη Γαλλία και τον Δήμο Παρισιού, ώστε να προβληθεί το ελαιόλαδο και η ελιά, ενώ βάζουν τις βάσεις ώστε πέρα από την παρουσία στους Ολυμπιακούς, να γίνουν τοπικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις, ώστε να αναδειχθεί και να γνωρίσει ο Έλληνα καταναλωτής τα προϊόντα και τις χρήσεις τους.

Το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει κάτω από την ομπρέλα της ΔΕΘ, ενώ θέλουν να ανακηρύξουν το έτος 2024 ως έτος της ελιάς. Ειδικά δε για την ΠΑΜΘ, θέλουν να αναδείξουν τις περιοχές σε αυτή που έχουν παράδοση στην ελαιοκομία, με επισκέψεις όπου παράγεται λάδι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.