Θα δουν λεφτα μετα απο 10 χρονια αγωνα οι πρωην εργαζομενοι της Shelman

Υπογράφηκε το μεταβιβαστικό του εργοστασίου στη Χαλκίδα

«Αυτήν την εξέλιξη την παλεύουμε 10 χρόνια» η δήλωση του δικηγόρου τους Γιώργου Κυμπαρίδη

Ένα ακόμα βήμα προς τη δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των πρώην εργαζομένων της Shelman έγινε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καθώς υπογράφηκε το μεταβιβαστικό συμβόλαιο του εργοστασίου της εταιρείας στην Χαλκίδα, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή των διεκδικήσεών τους δέκα χρόνια μετά.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 28 Μαρτίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο δικηγόρος των πρώην εργαζομένων κ. Γιώργος Κυμπαρίδης έκανε γνωστό πως το εργοστάσιο εκποιήθηκε για το ποσό των 24 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή του μεταβιβαστικού αποτελεί, όπως εξήγησε ο ίδιος, το πρώτο βήμα ώστε ο σύνδικος πτώχευσης να ξεκινήσει να ετοιμάζει τους πίνακες της κατάταξης ως προς τον καταμερισμό των χρημάτων, και στους εργαζομένους οι οποίοι τα διεκδικούν για διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ετών.

Ο ίδιος έκανε λόγο για εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις τονίζοντας πως θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση ώστε το σύνολο των παλαιών εργαζομένων να προσκομίσουν απαιτούμενα στοιχεία που αφορούν στα προσωπικά τους δεδομένα προκειμένου να προχωρήσει ο καταμερισμός και η καταβολή ώστε ο σύνδικος να είναι σε θέση  να καταθέσει ή να εκδώσει σχετικές επιταγές προς τους δικαιούχους.

«Αυτή την εξέλιξη την παλεύουμε 10 χρόνια. Είναι ουσιαστικά κάτι το οποίο ανέμεναν όλοι οι εργαζόμενοι σε τέτοιο βαθμό που οι όποιες αναβολές υπήρχαν, αφαίρεσαν την αρχική τους αισιοδοξία, καταλήγοντας πλέον να μην πιστεύουν ότι αυτό θα γίνει» σημείωσε ο κ.Κυμπαρίδης χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως έπεται στη συνέχεια η καταβολή των χρημάτων που καταβλήθηκαν για το εργοστάσιο της Κομοτηνής.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαδικασίες επαναλειτουργίας του εργοστασίου της Κομοτηνής ο ίδιος εξήγησε πως ήδη ένα κομμάτι του εργοστασίου έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του, καλώντας εκ νέου όσους εργαζομένους επιθυμούν ακόμα την επιστροφή τους να υποβάλλουν την αίτησή τους στη νέα εταιρεία.

«Η γνώση της εργασίας αυτής είναι κάτι το οποίο διαθέτουν οι παλιοί εργαζόμενοι και  μάλιστα θεωρώ ότι η χρονική συγκυρία τους έφερε να είναι μαζί άνθρωποι που είναι άξιοι  πραγματικά, που διαθέτουν ιδιαίτερες τεχνικές  στο να κατασκευάζουν  αυτό που  κατασκευάζουν, και μάλιστα  με ιδιαίτερα ποιοτικό τρόπο» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως «αν υπάρξει αυτή η εμπιστοσύνη, μια επιχείρηση και ένα εργοστάσιο της περιοχής,  θα δώσει μια άλλη πνοή  στην βιομηχανική περιοχή και θα δημιουργήσει ίσως και τις προϋποθέσεις  να υπάρξουν και άλλες  κινήσεις επιχειρηματικές, κάτι που ως περιοχή χρειαζόμαστε πάρα πολύ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.