Τελευταια ημερα της εγγυησης για τη χρηματοδοτηση της ΕΝ.ΚΛΩ.

Την Τετάρτη, την τελευταία ημέρα της παράτασης της εγγύησης, που έδωσε η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, οι εργαζόμενοι βγήκαν και πάλι στους δρόμους, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους για την ασυνέπεια που επέδειξε, τόσο η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που εξήγγειλε τη χρηματοδότηση, όσο και οι τράπεζες, που αρχικά είχαν συμφωνήσει στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.
Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν για τρίτη φορά την τελευταία εβδομάδα το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, που μαζί με την ALPHA BANK, αρνούνται να εκταμιεύσουν το ποσό της χρηματοδότησης.

Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα και να το λύσει

Στις 11 το πρωί τους εργαζόμενους της ΕΝ.ΚΛΩ. επισκέφτηκε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, κ. Βαγγέλης Μπουζούλας, που συζήτησε μαζί τους και ζήτησε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις. Κατόπιν, ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον διευθυντή της Εμπορικής Τράπεζας, προκειμένου να έχει μια ενημέρωση για το θέμα και από την τράπεζα. Ο διευθυντής, εντούτοις, δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει για τους λόγους, που η τράπεζα κωλύει την εκταμίευση των χρημάτων.

 

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μπουζούλας κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει, ότι δεν είναι αφερέγγυα, και να τηρήσει τις υποσχέσεις, που έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
«Καλώ την κυβέρνηση να δει και να σκύψει στο πρόβλημα και να δώσει μια λύση», θα αναφέρει. Τόνισε επίσης, ότι «πρέπει να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια, για να μην προστεθεί κι άλλο ποσοστό στην ενεργεία, αφού στη Θράκη και σε άλλες περιοχές ξεπερνά αυτή τη στιγμή το 20%».
Τέλος, ξεκαθάρισε, ότι πρέπει να δοθεί μια απάντηση άμεσα, μέχρι το τέλος της ημέρας.

Όλοι θα κριθούν από το αποτέλεσμα

Ο πρόεδρος του Σωματίου εργαζομένων της FANCO, κ. Μαρίνος Πασλίδης, δήλωσε, ότι οι τράπεζες και η κυβέρνηση, με την πολιτική του εμπαιγμού και της ανακολουθίας, έχουν κουράσει τους εργαζόμενους, που τόσον καιρό παλεύουν για τα δικαιώματά τους. «Όσο κι αν μας λένε, ότι εργάζονται για μας και η κυβέρνηση και οι τράπεζες, αποτέλεσμα δε βλέπουμε. Όλοι θα κριθούν από το αποτέλεσμα», δήλωσε.

 

Παράλληλα, κάλεσε κι αυτός την κυβέρνηση να λύσει το ζήτημα άμεσα. Για τις ενέργειες του σωματείου, σε περίπτωση που δεν επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού πρέπει να εκτιμηθούν οι καταστάσεις και να σχεδιαστεί ο νέος τρόπος διαμαρτυρίας.

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν είχε επέλθει εξέλιξη στο ζήτημα των εργαζομένων. Η υπουργός Οικονομικών κ. Λούκα Κατσέλη, σε επερώτηση, που της απευθύνθηκε στη Βουλή και αφορούσε στις εξελίξεις στην ΕΝ.ΚΛΩ., απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί εκ νέου παράταση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου.

Από την άλλη, από την κυβέρνηση αναφέρεται ότι καταβάλλονται προσπάθειες να πεισθούν οι τράπεζες να υπογράψουν την εκταμίευση. Οι εργαζόμενοι αναμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή, μήπως ευοδωθούν αυτές οι προσπάθειες. Αν όχι, στο επόμενο διάστημα θα αποφασίσουν τον τρόπο, με τον οποίο θα αντιδράσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.