Ταλαιπωριας συνεχεια των εργαζομενων στην ΕΝ ΚΛΩ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, παρά τις διακηρύξεις περί επαναλειτουργίας της. Την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα εκπρόσωποι των σωματείων είχαν συνεχείς συναντήσεις με αρμοδίους και σύμφωνα με πληροφορίες διαφαίνεται ναι μεν μια προσπάθεια για επίλυση του θέματος ουσιαστικά όμως τα βήματα που έχουν γίνει είναι ελάχιστα για την επαναλειτουργία της. Χθες εκπρόσωποι των εργαζομένων βρέθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Παμπούκη.

Επαφές με αρμοδίους στην Αθήνα

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι από τα Σωματεία των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία είχαν συνάντηση και συγκεκριμένα την προηγούμενη Πέμπτη με τον υφυπουργό κ. Φούρλα και την συνεργάτιδα της κ. Κατσέλη την κ. Βασιλειάδη, που σημειωτέον είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Κατά την διάρκειά της έγινε γνωστό στους εργαζόμενους ότι η προσπάθεια κατέτεινε να κλείσει το θέμα με την είσοδο στις εγγυήτριες Τράπεζες και της Εμπορικής.
Την Παρασκευή οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον κ. Πεντάζο, γενικό γραμματέα του υφυπουργού κ. Σαχινίδη και τον κ. Παλαιοδήμο διευθυντής του υφυπουργείου Οικονομικών.

Άκαρπη η συνάντηση υπουργείου – Εμπορικής

Οι εργαζόμενοι αναχώρησαν την Παρασκευή το βράδυ από την Αθήνα γνωρίζοντας ότι την Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υπουργείου με την Εμπορική Τράπεζα και μάλιστα υπήρχε τέτοια αισιοδοξία ότι τελικά η Εμπορική θα υπογράψει. Η συνάντηση έληξε χωρίς αποτέλεσμα γεγονός που προβλημάτισε τους εργαζόμενους οι οποίοι και ανέμεναν το θέμα να λήξει. Από την πλευρά των εργαζομένων λέγεται ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει λύση στο θέμα. Υπάρχει όμως ένας γενικότερος προβληματισμός όσον αφορά στην στάση των τραπεζών και της κοινωνικής αναλγησίας που επιδεικνύουν. Πληροφορίες μιλούν και για άλλο σχέδιο από πλευράς κυβέρνησης να αναλάβουν οι υπόλοιπες τέσσερις τράπεζες αλλά επειδή αυτό είναι μάλλον χρονοβόρο προτιμάται να μπει και η Εμπορική και να ληξει το θέμα άμεσα.

Συνάντηση με τον κ. Παμπούκη

Χθες εκπρόσωποι των εργαζομένων βρέθηκαν στο Μαξίμου προκειμένου να πιέσουν να δοθεί λύση επί του θέματος. Είχε προγραμματισθεί συνάντηση στις 4 το μεσημέρι να γίνει συνάντηση με τον κ. Παμπούκη. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπήρχαν και κάποιες άλλες συναντήσεις. Σε περίπτωση δε που δεν υπάρξει αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να ξανακατεβούν στην Αθήνα οργανωμένα γιατί όπως λέγεται μόνο μαζικά όταν κατεβαίνουν έχουν και κάποιο αισιόδοξο αποτέλεσμα. Μέχρι την ώρα που το φύλλο της εφημερίδας έκλεινε δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Αν δεν πληρωθούν, θα διαμαρτυρηθούν στην Έκθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι πήραν την διαβεβαίωση ότι το θέμα θα λήξει πριν την έλευση του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αν δεν πάρουν τα χρήματα, σημειωτέον έχουν να πάρουν χρήματα από τον Φεβρουάριο του 2009, είναι αποφασισμένοι να κατεβούν στην Έκθεση και να διαμαρτυρηθούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.