Ταχυτερους χρονους πληρωμης για τους αγροτες επιθυμει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Κυριακος Μπαμπασιδης

Ο Κομοτηναίος νομικός και νέος αντιπρόεδρος του Οργανισμού μιλά για τους προσωπικούς, και όχι μόνο, στόχους της νέας θητείας του

Ο έτι περαιτέρω εκσυγχρονισμός του Οργανισμού πρωτίστως σε ό,τι αφορά την απλοποίηση των διαδικασιών και τους ταχύτερους χρόνους πληρωμής των ωφελουμένων, είναι ο πρώτος στόχος του Κομοτηναίου νομικού και πλέον αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.Κυριάκου Μπαμπασίδη.

Ο κ.Μπαμπασίδης επέστρεψε χθες, και επισήμως καθότι πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής, στον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά από 7 χρόνια, από την θητεία του τότε στην θέση του γενικού διευθυντή. Να υπενθυμίσουμε πως στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε την νέα διοίκηση του Οργανισμού, με την θέση του προέδρου να αναλαμβάνει ο κ.Ευάγγελος Σημανδράκος, γεωπόνος – μελετητής.

Περισσότερες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις

Για τον κ.Μπαμπασίδη ο χώρος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 25 Ιουλίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» γνώριμος, ωστόσο με ιδιαίτερα διαφορετικές συνθήκες αλλά και υποχρεώσεις σήμερα σε σχέση με το παρελθόν. «Επιστρέφω μετά από 7 περίπου χρόνια με διαφορετικά καθήκοντα και στόχους σε σχέση με την στόχευση του οργανισμού κυρίως» ανέφερε, τονίζοντας πως «τότε, ήταν μια μνημονιακή εποχή με άλλες υποχρεώσεις της τότε κυβέρνησης της χώρας έναντι των μνημονίων και ειδικότερα του Οργανισμού και άλλες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις τώρα».

Αν και ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα μόλις χθες, εξήγησε πως αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός βρίσκεται σε φάση μεταρρύθμισης, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τρόπο ολοκλήρωσης των δηλώσεων των αγροτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μια προγραμματική περίοδο, αυτήν του 2023-2027, που χαρακτηρίζεται από διαφορετικούς στόχους και υποχρεώσεις αλλά και προσκλήσεις που τέθηκαν από την Ευρώπη, στις οποίες θα πρέπει και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ανταποκριθεί.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες «εγκλιματισμού» που υπάρχουν για τους αγρότες και όσους εμπλέκονται στην διαδικασία των δηλώσεων που έχει διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από το παρελθόν, η επίλυση των οποίων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη νέα διοίκηση.

Ταχύτερες πληρωμές και συνέχεια του εκσυγχρονισμού στα πρότυπα της Ε.Ε.

Ερωτηθείς για τους προσωπικούς του στόχους ο ίδιος εξήγησε πως «παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν πολύ σύγχρονο οργανισμό, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αναφέρεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα με αντίκτυπο όμως σε ένα ευρύτερο πληθυσμιακό φάσμα, γεγονός που καθιστά πρώτο και κύριο στόχο την βελτίωση του χρόνου των πληρωμών, πολύ δε περισσότερο σήμερα, με τις οικονομικές συνθήκες που ζουν και οι αγρότες».

Ο δεύτερος στόχος αφορά στον έτη περαιτέρω εκσυγχρονισμό και μετασχηματισμό του ήδη σύγχρονου και σημαντικού οργανισμού στα πιο σύγχρονα πρότυπα της Ε.Ε., γεγονός που ο ίδιος χαρακτήρισε ναι μεν «δύσκολο εγχείρημα» αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό ώστε «είναι ένα σημαντικός οργανισμός πληρωμών και να εκσυγχρονιστεί έτη περαιτέρω στους χρόνους και τις διαδικασίες πληρωμών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.