Τα πρωτα χιονια θα ανοιξουν το δρομο για το χιονοδρομικο του Φαλακρου

Σε 40.000 τοποθετείται φέτος ο πήχης για την επισκεψιμότητα

Στη διάρκεια του χειμώνα, που μας πέρασε, περισσότεροι από 30.000 λάτρεις του σκι και των χειμερινών σπορ εμπιστεύτηκαν για τις αποδράσεις τους το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού Δράμας. Για τη φετινή χειμερινή περίοδο, που θα ανοίξει με την εμφάνιση των πρώτων χιονιών, ο πήχης τοποθετείται ακόμα πιο ψηλά, στην προσέλκυση τουλάχιστον 40.000 επισκεπτών.
Αυτό υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα των υποδομών του χιονοδρομικού κέντρου και προανήγγειλε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές για τους επισκέπτες. Ο κ. Πατακάκης γνωστοποίησε ότι έχει εξασφαλιστεί ήδη η απαραίτητη χρηματοδότηση για τη λειτουργία του κέντρου, τους εκχιονισμούς στη διάρκεια του χειμώνα και ό,τι συντηρήσεις απαιτηθεί να γίνουν, ενώ έχουν ολοκληρωθεί και οι προβλεπόμενοι έλεγχοι στον τομέα της ασφάλειας, που αποτελούν προαπαιτούμενο για την αδειοδότηση του κέντρου από το Υπουργείο Τουρισμού. Ο σχετικός φάκελος είναι πλήρης, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι εντός του επόμενου μήνα θα χορηγηθεί και τυπικά η άδεια λειτουργίας και το σήμα πιστοποίησης.

Γιατί ένας επισκέπτης να προτιμήσει το χιονοδρομικό του Φαλακρού Δράμας…

«Πέρυσι, μετά από μια πολύ μεγάλη και αξιόλογη προσπάθεια, ήρθαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο πάνω από 30.000 επισκέπτες», σημείωσε ο κ. Πατακάκης. «Στηρίξαμε και την τοπική οικονομία», επισήμανε, «γιατί όλοι αυτοί που έχουν επενδύσει στην περιοχή, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι καφετέριες, λειτούργησαν ικανοποιητικά». «Σε μια δύσκολη περίοδο που η τοπική κοινωνία και γενικότερα η πατρίδα μας δοκιμάζονται», προσέθεσε, «δώσαμε λύσεις άμεσα και ουσιαστικά». «Φέτος είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα», κατέληξε, θέτοντας ως στόχο την προσέλκυση τουλάχιστον 40.000 επισκεπτών στη διάρκεια της περιόδου. Τέλος, ένας επισκέπτης πρέπει να προτιμήσει το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού Δράμας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «γιατί έχει πολύ καλύτερο και πιο φιλικό περιβάλλον, καλύτερες τιμές, πολύ φτηνούς αναβατήρες σε σχέση με ό,τι ισχύει στη Βουλγαρία, αλλά και ειδικές, πολύ χαμηλές τιμές για παιδιά, για μαθητές και για φοιτητές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.