Τα νεα μετρα στηριξης των νεων οικογενειων

Αυξάνεται το επίδομα γέννησης - Τα νέα μέτρα αναλυτικά

Πρόσθετα μέτρα στήριξης των νέων οικογενειών ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα του δημογραφικού στη χώρα μας.

Μέτρα που σύμφωνα με την κ.Ζαχαράκη «στηρίζουν το μέλλον της πατρίδας, με σκοπό τη δημιουργία μιας σημαντικής περιμέτρου ασφάλειας για τα νέα ζευγάρια, τις νέες μαμάδες και τα παιδιά».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου η κ.Ζαχαράκη ανακοίνωσε την αύξηση του επιδόματος γέννησης από 2.000 σε 2.400 ευρώ για το πρώτο παιδί, στα 2.800 ευρώ για το δεύτερο παιδί, στα 3.000 ευρώ για το τρίτο παιδί και στα 3.500 ευρώ για το τέταρτο παιδί και πάνω.

Η καταβολή του επιδόματος θα είναι αναδρομικά, άρα υπολογίζονται και τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2023, ενώ αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο, σε δύο ισόποσες δόσεις.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κωστής Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας έξι επιπλέον μέτρα στήριξης συνολικού προϋπολογισμού 441 εκατ. ευρώ, που έχουν ως εξής:

  • αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά
  • αύξηση του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, από τους 4 στους 9 μήνες, στο ύψος του κατώτατου μισθού
  • προσαύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων του επιδόματος θέρμανσης, από 3.000 σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος πολυτέκνων
  • αναμόρφωση του μισθολογίου του δημόσιου τομέα με αύξηση του οικογενειακού επιδόματος
  • θέσπιση του πλαφόν κέρδους για το βρεφικό γάλα

«Μπορούμε να δώσουμε σε νέους γονείς 90 εκατ. ευρώ και μιλάμε για 300.000 γονείς σε επίπεδο διετίας. Πρόκειται για μία απάντηση της κυβέρνησης στην ακρίβεια, όπως και τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει. Θέλω να υπογραμμίσω ότι φέτος υλοποιούνται επτά καινούρια μέτρα για τους νέους γονείς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.